11. 01. 2021 - 16:40
NIJEMCI OBJAVILI Salihamidžić svim silama kreće po ponajveću...
907
Shares
NIJEMCI OBJAVILI Salihamidžić svim silama kreće po ponajveću zvijezdu Barce, on je PRIORITET SVIH PRIORITETA

BILD

NIJEMCI OBJAVILI Salihamidžić svim silama kreće po ponajveću zvijezdu Barce, on je PRIORITET SVIH PRIORITETA

Sport.ba
11. 01. 2021 - 16:40
0
Shares

Cijenjeni njemački list "Bild" piše da je Bayern već odredio prioritete u ljetnom prijelaznom roku, a na vrhu želja je dovođenje veznjaka Barcelone Frenkie de Jonga.

Pomenuti list podsjeća da su Bavarci i tijekom ovog ljeta pokazivali interes za bivšeg veznjaka Ajhaxa, ali da nisu pronašli adekvatan način za transfer.

Međutim, interes Hasana Salihamidžića i ostalih čelnika Bavaraca očito nije splasnuo, te će novi napad uslijediti već na ljeto ove godine.

De Jong je uz Lea Messija jedan od najvažnijih igrača Barcelone, ali njemački prvak će igrati na kartu da su Katalonci u velikoj finansijskoj krizi te da će u jednom trenutku biti sigurno prinuđeni da prodaju najbolje igrače.

Barcelona je nominalno platila Ajaxu 75 miliona za ovog igrača, plus 11 miliona u bonusima, a De Jong je potpisao ugovor s Barcelonom na pet godina.

Trener Bayerna Hansi Flick ranije je naglasio da ne očekuje pojačanja u zimskom prijelaznom roku te da je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom, a očekuje se da će Bayern za šest mjeseci napustiti veliki broj igrača.

Sigurno će klub napustiti David Alaba, a vrlo blizu odlaska je i španski veznjak Javi Martinez. Također, još neki igrači bi mogli dići sidro, pa će pojačanja u Munchenu sigurno biti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti