11. 01. 2021 - 14:51
Rigorozna pravila na AO: Ako Đoković napravi SAMO JEDAN...
907
Shares
Rigorozna pravila na AO: Ako Đoković napravi SAMO JEDAN pogrešan korak biće UHAPŠEN ili DEPORTOVAN

Rigorozna pravila na AO: Ako Đoković napravi SAMO JEDAN pogrešan korak biće UHAPŠEN ili DEPORTOVAN

11. 01. 2021 - 14:51
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Australijan open u Melburnu biće drugačiji nego bilo koji prethodni, počev od termina u februaru, do do strogih pravila koja su uveli organizatori kada je u pitanju pridržavanje mera.

Naime, teniseri će morati da prođu kroz obavezni karantin od 14 dana od dolaska u Australiju, gdje će biti testirani više puta za to vrijeme, a biće im dozvoljeno samo ograničeno vrijeme van hotela i treniranje u malim grupama tek posijle osmog dana.

2125231-profimedia0495244320-ls

Novak Đoković bi uz Nadala i Tima, trebalo da bude u odvojenom karantinu u Adelejdu, mada srpski teniser to ne želi jer neće da ima bilo kakve privilegije u odnosu na ostale tenisere.

Međutim kako njemu tako i svim ostalim teniserima prjete ozbiljne sankcije ukoliko on ili bilo koji dio njegovog tima prekrše rigorozna pravila koja su propisana.

Kazne se kreću od novčane, pa do diskvalifikacije, pa čak i hapšenja i deportacije iz zemlje.
Evo samo nekih od pravila koja su objavili mediji u Australiji:

- Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

- Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

- Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

Ovaj pristup nulte tolerancije biće započet kada se igrači ukrcaju na jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam različitih gradova - Abu Dabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Anđelesa, Majamija i Singapura. Dolazak u Melburn odvijaće se pod policijskom stražom, a autobusi će putovati direktno do određenih hotela

Sve ove stroge mjere koštaće Australijan open više od 35 miliona dolara, a takmičenje će doživjeti udar i zbog smanjene prodaje karata, pošto će kapacitet biti smanjen na 50 do 75 odsto, stadioni će biti podeljeni u tri zone, kako bi se smanjio kontakt i kako bi se olakšalo praćenje kontakata ukoliko dođe do pozitivnog slučaja na korona virus u publici.

Sport.ba/ Kurir 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti