11. 01. 2021 - 12:13
Benzema se vraća u reprezentaciju: Ovo su uslovi koje mora...
907
Shares
Benzema se vraća u reprezentaciju: Ovo su uslovi koje mora prihvatiti

Benzema se vraća u reprezentaciju: Ovo su uslovi koje mora prihvatiti

11. 01. 2021 - 12:13
0
Shares

Karim Benzema mogao bi se vratiti u redove francuske nogometne reprezentacije.

Benzemu je iz reprezentacije početkom 2016. godine izbacio aktualni izbornik Didier Deschamps zbog ucjenjivanja suigrača Mathieua Valbuene.

Ipak, ako na izborima za predsjednika Francuskog nogometnog saveza (FFF) pobijedi Michel Moulin, Benzema bi se mogao vratiti u seniorsku reprezentaciju.

screenshot-22

"Deschamps je zaposlenik Saveza i ako mu je potrebno reći da Benzema mora igrati, onda ćemo to i napraviti. Založit ću se za to da Benzema igra za Francusku", kazao je Moulin u razgovoru za Le Figaro.

Kandidat za predsjednika FFF-a je veliki kritičar sadašnjeg predsjednika saveza Noëla Le Graeta. On smatra kako je Benzema tretiran nepravedno te kako je nevin dok mu se ne dokaže suprotno.
Podsjetimo, prije nekoliko dana je potvrđeno kako će se Benzemi suditi za ucjenu bivšeg reprezentativnog kolege Mathieua Valbuene.

Benzema je Valbuenu ucjenjivao snimkom seksa, nakon čega je bio uhićen. Ubrzo je pušten, nakon čega je priznao krivnju. Uz to se i ispričao Valbueni, što bi mu moglo pomoći na sudu.

Benzema je u 81 nastupu za reprezentaciju postigao 27 pogodaka uz 18 asistencija. Posljednji put je za nacionalnu vrstu igrao 8. listopada 2015. godine u prijateljskom susretu protiv Armenije.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti