11. 01. 2021 - 12:01
Napadač FK Sarajevo: "S obzirom da se moje ime spominje u...
907
Shares
Napadač FK Sarajevo:

Napadač FK Sarajevo: "S obzirom da se moje ime spominje u kontekstu pomoćnika u reprezentaciji.."

11. 01. 2021 - 12:01
0
Shares

Legendarni napadač FK Sarajevo Emir Obuća oglasio se na svom Facebook profilu po pitanju izbora novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Istakao je da poznaje Ivayla Peteva, jednog od kandidata za novog selektora, 20 godina, te da je njegova obaveza bila da ga ugosti u Sarajevu. 

screenshot-20

- S obzirom da se moje ime ovih dana pojavljivalo u medijima u vezi sa gospodinom Petevom, jednim od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, imam obavezu da se obratim sportskim prijateljima i javnosti. Moje prijateljstvo sa gospodinom Petevom traje oko dvadeset godina, a započelo je 2003. godine u Litexu. Mojim dolaskom u Litex, gospodin Petev kao tadašnji kapiten, pokazao je sportsku i ljudsku veličinu i pomogao mi da moji prvi dani budu što lakši i da se lakše prilagodim novoj sredini. Od tada do danas traje nešto što je više i od sporta, nešto što mi je bila obaveza da ovi njegovi dani provedeni u Sarajevu budu bar približno ugodni, kao moji prvi u Litexu. Nisam samo ja bio pomognut i počašćen poznavajući Peteva. Moram reći da je bio kako u  sportskom tako i ljudskom smislu, uz svakog našeg igrača sa kojim je imao priliku igrati ili ga trenirati. Moja čast i moralna obaveza je bila ugostiti jednog takvog čovjeka u mom gradu i pružiti mu ugođaj kao prijatelju. Da li će gospodin Petev biti izbor za novog selektora ili ne, neka to bude odluka koja je najbolja u interesu naše fudbalske selekcije, u interesu razvoja fudbala u našoj državi i interesu svih Bosanaca i Hercegovaca, napisao je Obuća na Facebooku profilu.

Učitaj još novosti