07. 01. 2021 - 09:55
IMAO JE SVE, ALI JE UMJESTO SLAVE IZABRAO OVO! Od košarke mu...
907
Shares
IMAO JE SVE, ALI JE UMJESTO SLAVE IZABRAO OVO! Od košarke mu važniji bili Draža Mihajlović, četnici i čvarci! Sad se pojavio s kokardom i siječe slaninu...

DARKO MILIČIĆ

IMAO JE SVE, ALI JE UMJESTO SLAVE IZABRAO OVO! Od košarke mu važniji bili Draža Mihajlović, četnici i čvarci! Sad se pojavio s kokardom i siječe slaninu...

Sport.ba
07. 01. 2021 - 09:55
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Darko Miličić je propali srbijanski košarkaš, nekadašnja NBA zvijezda, koja je potpuno upropastila karijeru opijanjem i skandalima. Iako je NBA draftu 2003. godine izabran kao drugi pik, odmah iza LeBrona Jamesa, a ispred Carmela Anthonya, Chrisa Bosha i Dwyane Wadea.

Nekada najbolje rangirani igrač s ovih prostora u NBA obilježio je Božić, prvo paljenjem badnjaka...

Darka posljednjih godina, viđamo uglavnom ovako, kada iskoči negdje na mrežama kao sada, to su ovakva i slična izdanja.

Sada je Božić dočekao s kokardom na glavi, nožem je rezao kriške slanine, bio mu je gušt i da zapjev "Pukni zoro"...

Ništa novo za njega, rekli bismo. Bio je ogroman potencijal, ali mu je od košarke važnija bilo opijanje, čvarci, četnici i Draža Mihajlović. Miličić je veliki poštovalac lika i djela zloglasnog "đenerala" i ratnog zločinca Draže Mihajlovića, sa čijim likom ima dvije tetovaže na svom tijelu.

Darko se tako najviše voli družiti s istomišljenicima (čitaj četnicima), pa se na internetu pojavio zanimljiv i ujedno odvratan video Miličića i kvazi pjevača koji sebe naziva Baja Mali Knindža. 

Također, pamte ga i po kratkoj avanturi u kickboksing vode i veličanju Vojislava Šešelja i četničkog pokreta. Miličić je u intervjuu za B92 otkrio kako mu se nije dalo igrati, kako je mrzio košarku te na treninge u NBA ligi dolazio pod dejstvom pića i sa svima se svađao.

- Da mogu, mnogo toga bih drugačije napravio. Stigao sam u Detroit i nisam dobio šansu. Morao sam se dokazivati, a ja sam imao pogrešan pristup. Mislio sam da sam s 18 bogomdan. Svađao sam se, pijan dolazio na treninge... Tjerao sam inat svima, na kraju sam ga istjerao sam sebi - rekao je 213 centimetara visoki bivši košarkaš.

- Kad sam igrao, igrao sam samo za sebe. Samo mi je bilo bitno da nahranim svoj ego. Mislio sam si, večeras ću razbiti Gasola ili Duncana, sutra protiv deset puta lošijeg centra mogu nastaviti niz, ali nisam mogao. Mrzio sam košarku. Bilo je trenutaka kad bih zabio 20, ali bih jedva čekao da sudac odsvira kraj - kaže Miličić.

Igrao je u Detroitu, Orlandu, Memphisu, New Yorku, Minnesoti i Bostonu.

- Mislio sam da će mi biti dobro u Orlandu. Dwight Howard je balvan u reketu, ja na vanjskom, ali trener nas nije vidio skupa. I onda Memphis. Kažem menadžeru, samo ne Memphis, a on me zove i kaže - idemo u Memphis. Bile su to dvije godine depresije. Jedva sam čekao da završe da mogu otići - kaže Darko i nastavlja:

- Radio sam gluposti i u New Yorku, a Minnesoti sam lijepo rekao da me ne dovode jer ću im narušiti atmosferu. I oni me dovedu i kažu da mogu otići za dva tjedna ako želim. Prve godine mi je bilo super, ali gubili smo, a ja ne volim gubiti ni kad kartam. Došao je novi trener, opet svađe i odoh ja u Boston - kaže bivši srpski košarkaš.

Srbija je 2007. godine na Eurobasketu u Granadi izgubila od Grčke u produžetku, a Miličić je nakon poraza žestoko izvrijeđao suce. Spominjao im je čak i kćeri. 

- Ne ponosim se tom slikom. Nisam trebao spominjati obitelj i tu sam pogriješio. To je bila ključna utakmica i nevjerovatna krađa. Baš su nas pokrali - rekao je Miličić.

- Cijeli život ostat ću drugi izbor drafta koji nije pokazao što je trebao. No ja se na neki način razlikujem od ostalih balvana. Oni su htjeli, a nisu mogli. Ja kad sam htio, mogao sam. Kad hoću, hoću, a kad neću, neću - dodao je Miličić.

5d3b66e2-9338-4d64-b3b3-383c0a0a0a6a-darkomilicic-previeworg

Ima tetovažu popa Momčila Đujića, četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata odgovornog za brojne zločine.

- Ja sam seljak u duši i četnik i bit ću uvijek četnik - dodao je.

(Sport.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti