07. 01. 2021 - 08:52
SRAMOTNA IZJAVA NOGOMETAŠA IZ HERCEGOVINE Bivši...
907
Shares
SRAMOTNA IZJAVA NOGOMETAŠA IZ HERCEGOVINE Bivši reprezentativac Hrvatske

NIKICA JELAVIĆ

SRAMOTNA IZJAVA NOGOMETAŠA IZ HERCEGOVINE Bivši reprezentativac Hrvatske "pojasnio" Englezima zbog čega igrači iz BiH nastupaju za Vatrene

Sport.ba
07. 01. 2021 - 08:52
0
Shares

Ništa nema čudno u tome da brojni sportisti koji su rođeni u Bosni i Hercegovini odluče se igrati za druge selekcije, poput Hrvatske ili Srbije.

Jedan od njih je svakako i Nikica Jelavić, rođen u Čapljini. Ovaj bivši reprezentativac Hrvatske karijeru je počeo u GOŠK-u iz Gabele, pa je stigao do Hajduka, a Everton je bio vrhunac njegove karijere.

Upravo je u razgovoru za klupsku stranicu ovog kluba iz Liverpoola uzburkao strasti davši u najmanju ruku skandalozan odgovor na jedno od pitanja.

Naime, Engleze je zanimalo zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge reprezentacije. Konkretno zašto je Jelavić izabrao kockastu crveno-bijelu umjesto Zmajeva.

jelavic

"Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini uglavnom žive Hrvati. U Bosni su Bosanci", kazao je Jelavić i dodao:

"Ne možete strancima objasniti kako to radi. Mi smo Hrvati rođeni van Hrvatske."

Jelavić je za Hrvatsku odigrao 36 mečeva, bio je član generacija "Vatrenih" koji su nastupili na Evropskom prvenstvu 2012. godine te na Mundijalu u Brazilu dvije godine kasnije.

Učitaj još novosti