06. 01. 2021 - 14:28
Rukometni Zmajevi preživljavaju neviđenu dramu u Estoniji:...
907
Shares
Rukometni Zmajevi preživljavaju neviđenu dramu u Estoniji: Nisu jeli dva dana, u zatvoru su, pogledajte tek gdje treniraju…

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Rukometni Zmajevi preživljavaju neviđenu dramu u Estoniji: Nisu jeli dva dana, u zatvoru su, pogledajte tek gdje treniraju…

Sport.ba
06. 01. 2021 - 14:28
0
Shares

Rukometna reprezentacija BiH danas igra protiv Estonije utakmicu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. 

Za četiri dana u Bugojnu nas očekuje novi duel protiv istog rivala. Selektor Bilal Šuman ranije je naglasio da je glavni cilj ostvariti dvije pobjede.

Šuman je u Estoniju poveo Benjamina Burića, Admira Ahmetaševića, Alena Ovčinu, Mirka Hercega, Marina Vegara, Nikolu Prcu, Mirsada Terzića, Dinu Hamidovića, Josipa Perića, Marka Tarabochiju, Dejana Malinovića, Marka Panića, Ibrahima Haseljića, Vladimira Vranješa, Igora Mandića i Gafara Hadžiomerovića.

Susret Estonija - BiH počinje u 18:30 sati. Direktan prijenos osigurao je BHT1.

Malo je poznato da naši rukometaši upravo u ovim trenucima doživljavaju neviđeno poniženje u Estoniji. Na stranu što su se itekako napatili jer su presjedali iz aviona i autobusa po nekoliko puta, ono što je objavio na Facebooku član Upravnog odbora naše selekcije Vojislav Rađa zgrozilo je mnoge.

Naime, izabranici Bilala Šumana doslovno su zatvoreni po čelijama niskobudžetnog hotela, nije im dozvoljen izlazak na terasu, a hranu nisu dobili dva dana!

9c160ffe4526323849bcd69af2c0a3cf

Osim toga, nije im odozvoljeno ni da treniraju u dvorani već se spremaju po hodnicima hotela. Testirani su čak tri puta u dva dana na Covid, ali niko nije pozitivan.

Nadamo se da će Zmajevi na sva ova poniženja odgovoriti večeras Estoncima na terenu i zabilježiti pobjedu.

Podsjećamo, naša selekcija je u prvom kolu bez nekoliko važnih igrača poražena od Njemačke 25:21, dok je meč drugog kola protiv Austrije otkazan zbog koronavirusa.

Inače, na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

 

Učitaj još novosti