07. 01. 2021 - 12:49
Adnan Kovačević za Sport.ba: Veoma sam zadovoljan proteklom...
907
Shares
Adnan Kovačević za Sport.ba: Veoma sam zadovoljan proteklom godinom, a Sarajevo će uvijek biti moj najdraži klub

SJAJNI DEFANZIVAC FERENCVAROŠA

Adnan Kovačević za Sport.ba: Veoma sam zadovoljan proteklom godinom, a Sarajevo će uvijek biti moj najdraži klub

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
07. 01. 2021 - 12:49
0
Shares

Bh. reprezentativac Adnan Kovačević krajem jula prošle godine potpisao je ugovor karijere. Bivši igrač Travnika i Sarajeva napustio je poljsku Koronu i postao član slavnog Ferencvaroša, aktuelnog prvaka Mađarske.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Sjajni defanzivac je imao veliki broj ponuda nakon što je napustio Koronu Kielce, a odlučio se upravo za Ferencvaroš. Proteklu godinu obilježila je pandemija koronavirusa, ali Adnan je itekako imao razloga za slavlje. Osim pomenutog transfera, uslijedili su nastupi u reprezentativnom dresu, a kao kruna svega bio je brak s djevojkom. 

"Sigurno da ću pamtiti 2020. godinu kao jednu od najbitnijih do sada u mom životu. Napravio sam pravi potez transferom u Ferencvaroš, gdje sam uspio ostvariti neke zacrtane ciljeve. A svakako da je sklapanje braka s djevojkom, a sad već suprugom, bio šlag na tortu. Tako da sam veoma sretan i zadovoljan proteklom godinom", kazao nam je na početku razgovora.

Zanimalo nas je otkud baš u redovima Ferncvaroša, s obzirom da je Adnan imao brojne ponude drugih evropskih klubova nakon odličnih nastupa u Koroni, gdje je bio i kapiten.

"Istina, imao sam dosta ponuda, ali niko od tih klubova nije igrao evropska takmičenja. A upravo to mi je bio glavni cilj u odabiru nove sredine. I naravno Ferencvaroš je klub koji se svake godine bori za sve trofeje. Ne kajem se nimalo odabirom, a što se tiče nastupa - uvijek može bolje i težim da napredujem iz utakmice u utakmicu. Ostvarujemo dobre rezultate i nadam se novoj tituli na kraju sezone", kazao je Kovačević pa dodao:

133890885-3354685364654597-4170628784929283945-o

"Ciljevi su uvijek bili visoki. Uspio sam dosta da ih ispunim, zadovoljan sam svojom karijerom i kako sam ju gradio. Bilo je trnovito i naporno, ali uz veliki trud i želju se sve ostvaruje." 

 U Ligi prvaka debitovao je na "Nou Campu" protiv slavne Barcelone. Na suprotnoj strani su bili Messi, Pjanić i ostatak družine.

"Svi smo zadovoljni smo našim debijem u Ligi prvaka iako rezultat i ne pokazuje baš tako. Ali igrati na 'Nou Campu', protiv takvih zvijezda je veliko iskustvo koje se pamti cijeli život."

Bivši igrač Sarajeva je zabilježio i četiri nastupa u državnom dresu. Duško Bajević je imao povjerenje u stasitog stopera.

"Kao što sam rekao, uvijek može bolje. U reprezentaciji morate biti uvijek na vrhunskom nivou. Nastavit ću kao i do sad, davati najbolje od sebe, a na budućem selektoru je da odluči koga da pozove", jasan je Kovačević. 

126277742-3255965791193222-699748165907107277-n

Otkrio nam je i da prati Premijer ligu BiH...

"Pratim Premijer ligu BiH, uspijem odgledati i dosta utakmica. Naravno Sarajevo pratim najviše, svaku utakmicu ako sam u mogućnosti. Mislim da su jednu stepenicu iznad ostalih i drago mi je da je tako. Ko zna, možda se jednog dana i vratim na Koševo, Sarajevo će uvijek biti moj najdraži klub", zaključio je razgovor za Sport.ba Adnan Kovačević.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti