05. 01. 2021 - 19:28
OČAJNE VIJESTI ZA NAVIJAČE BARCE Ovo ni u najgorim morama nisu...
907
Shares
OČAJNE VIJESTI ZA NAVIJAČE BARCE Ovo ni u najgorim morama nisu očekivali, GOTOVO JE!

VELIKA JE VJEROVATNOĆA DA ODLAZI

OČAJNE VIJESTI ZA NAVIJAČE BARCE Ovo ni u najgorim morama nisu očekivali, GOTOVO JE!

Sport.ba
05. 01. 2021 - 19:28
0
Shares

Barcelona se izgleda već sada oprostila od naslova prvaka Španije, a katalonskom divu dosta toga još ne ide. Lionel Messi mogao bi na ljeto potpuno besplatno napustiti "svoj dom".

Dosta toga izgleda da će ovisiti o izborima za novog predsjednika kluba koji će biti održani 24. januara, a jedan od kandidata za prvog čovjeka Barce Agusti Benedito priznao je kako nije optimističan po pitanju Argentinčeve budućnosti na "Nou Campu".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

“Messijev ostanak svakako bi bila najbolja vijest za klub, ali nisam baš optimističan. S obzirom na situaciju u samom klubu, bilo bi veoma važno da ostane, ali bi morao shvatiti da će naredne dvije godine biti veoma teške za nas. Leo je ovdje 20 godina, veliki je navijač Barcelone i vjerujem da mu je stalo do kluba. Dao nam je mnogo toga, baš kao i klub njemu. Ipak, najrealniji ishod je njegov odlazak narednog ljeta”, priznao je Benedito.

Inače, mediji nagađaju da će Messi gotovo sigurno na kraju sezone napustiti "Nou Camp", a dvije su najrealnije mogućnosti - prelazak u redove Man Cityja ili PSG-a.

Mauricio Pochettino, novi trener Parižana, na pitanje novinara da li će mu vlasnik francuskog prvaka "pokloniti" Lea Messija kao dobrodošlicu: "Djed Mraz je odradio dobar posao samim tim što me doveo ovdje (smijeh). Leo Messi je trenutno u jednom od najvećih klubova na svijetu. Glasine medija ćemo ostaviti po strani."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

"Liga prvaka je najbitnije takmičenje za PSG. Ono što je još bitnije je to da budemo spremni protiv Barce. Ovdje imamo odličan tim i vlada odlična atmosfera."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti