05. 01. 2021 - 12:24
Antonio Conte odlučio: Eder ponovo na Meazzi?
907
Shares
Antonio Conte odlučio: Eder ponovo na Meazzi?

Antonio Conte odlučio: Eder ponovo na Meazzi?

05. 01. 2021 - 12:24
0
Shares

Iskusni fudbaler Eder nakon skoro tri godine igranja u Kini mogao bi se ovog januara vratiti u Italiju.

Eder je na ljeto 2018. godine napustio Inter i potpisao je za JS Suning, ali je pokazao želju da se vrati na Apenine. Brazilac koji je nastupao za reprezentaciju Italije u ovu zemlju stigao je još 2006. godine kada je i Cricuime došao u akademiju Empolija.

screenshot-7

Najbolje dane proveo je u Sampdoriji, a onda je odlučio karijeru da nastavi u Interu. No, na Meazzi je igrao nešto više od dvije godine nakon čega je za šest miliona eura otišao u JS Suning.

No, kako pišu mediji na Apeninima iskusni 34-godišnji fudbaler želi da se vrati u Italiju, a najveći interes za njega pokazao je upravo Inter.

U Interu ozbiljno razmišljaju da vrate Edera u svoj tim jer ga vide kao odličnu rezervu i igrača koji ulaskom s klupe može napraviti razliku na terenu. Jasno je da Interovi vlasnici posjeduju i JS Suning zbog čega će ovaj transfer biti lagan za realizaciju.

Eder je u dresu Intera odigrao 86 mečeva i uspio je da zabije 14 golova. Navodno, upravo je Antonio Conte pokazao želju da ga vrati u tim, a da li će mu se to ostvariti ostaje nam da vidimo.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti