20. 01. 2021 - 16:13
11 IGRAČINA koji ove zime moraju POD HITNO promijeniti klub
907
Shares
11 IGRAČINA koji ove zime moraju POD HITNO promijeniti klub

MERCATO

11 IGRAČINA koji ove zime moraju POD HITNO promijeniti klub

Germanijak.hr
20. 01. 2021 - 16:13
0
Shares

Zimski prijelazni rok je, kažu, razdoblje u kojem klubovi koji su kiksali na ljeto ispravljaju pogreške, ali može se reći i kako je ovo razdoblje u kojem igrači koji nisu otišli na ljeto, imaju priliku ispraviti tu pogrešku i pokušati spasiti svoju sezonu promjenom sredine.

Jedan od njih je Kepa Arrizabalaga. Golman Chelseaja sigurno je najskuplja rezerva na svijetu, Plavi su ga prije nekoliko sezona kupili iz Ahtletic Bilbaa za 80.000.000 eura, ali u protekloj sezoni zakačio se s trenerom Frankom Lampardom pa je ove dobio samo triput priliku na golu. Lampardu uglavnom brani Ferland Mendy i rado bi ga iskrcao, ali će poslije morati šefu Romanu Abramoviču objasniti ogroman gubitak na tom poslu jer mu je trenutačna vrijednost na Transfermarktu samo 15.000.000 eura. Zainteresirani su bili Atletico Madrid i Sevilla, a on je čak izjavio da je spreman igrati za njih za manju plaću.

Među onima koji žele van iz aktualnog kluba je još jedan chelseajevac, a riječ je o lijevom beku Marcosu Alonsu. Njega će vjerojatno iskrcati Interu, koji ga ganja još od ljetos, a u međuvremenu se Španjolac još stigao i zakačiti s Lampardom u svlačionici poslije 3:3 protiv Brightona. Ispred njega su trenutačno Emerson i Ben Chilwell pa je jasno da će otići. Ljetos su pregovarali s Conteom i društvom, a spominjao se iznos od 12.000.000 eura.

Izlaz iz trenutačne situacije traži i Barcelonin otpisani branič Samuel Umtiti. Španjolski mediji tvrde kako je čvrsto odlučio napustiti Camp Nou ove zime, ali Katalonci ga neće pustiti besplatno. Traže barem 12.000.000 eura za njegove noge, koliko i vrijedi, no ne moraju ga nužno prodati za keš, pristali bi ga ubaciti u transfer neke od svojih želja ove zime kako bi spustili cijenu. Jedna od opcija koja mu se nudi je povratak u Lyon kao dio razmjene za Memphisa Depaya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Samuel Umtiti (@samumtiti)

Zadnju liniju zaključuju Unitedovi otpaci Phil Jones i Marcos Rojo. Prvi ima čak tri ponude iz Engleske, navodno ga zovu Newcastle, West Ham i Leicester, a gdje god otišao, neće pogriješiti jer ove sezone još nije dobio ni minutu kod Solskjaera. Isto je i s Marcosom Rojom koji je ove sezone samo jednom nastupio za United u PL-u. Njega pak zovu Lazio, Newcastle i Sheiffield United. Mogi bi ga dobiti već u siječnju za malu naknadu, ali izvjesnije je kako će pričekati ljeto i otići bez odštete.

 Među nezadovoljnim igračima koji zbog trenutačne situacije u klubu žele otići je i Tottenhamov Dele Alli, on se zakačio s Joseom Mourinhom prije nekoliko mjeseci i šuškalo se kako bi mogao na posudbu u PSG. Mourinho ga tad nije pustio, ali ga i dalje drži na ledu, a ovaj pod mus želi otići na zimu kako bi u novoj sredini pokušao izboriti mjesto u engleskoj reprezentaciji za Euro. Na klupu PSG-a sjeo je njegov bivši šef Mauricio Pochettino, ali Mourinho je problem za realizaciju tog posla.

Drugi vezni igrač koji bi na zimu želio preći u sredinu u kojoj će igrati jest Juventusov Sami Khedira. Iako je njemački veteran pri kraju karijere interesa za njegove usluge ne nedostaje. Naime, u posljednjih nekoliko mjeseci spominjali su ga treneri West Hama, Evertona i RB Leipziga, ali čini se kako je Julian Nagelsmann najbliži njegovom dovođenju jer bi se ovaj najradije vratio u domovinu.

Julian Draxler prošlo je ljeto odbio nekoliko ponuda, iako je PSG bio spreman na prodaju. Leeds ga je zvao jer je Marcelo Bielsa tražio vođu za Premier ligu, međutim Draxler se zahvalio. Klub iz Yorkshirea sad ga ponovo želi, a čini se kao bi ovaj put moglo doći do posla. Propadne li mu ta opcija, za njega se raspituje i Leverkusen te mu nudi povratak u Bundesligu. Leonardo je na prodaju stavio nekoliko imena kako bi ispeglao račune za Financijski Fair Play, a među njima je i ono Draxlerovo.

Isco je Realova najnovija boljka, trenutačno igra relativno malo kod Zidanea, on želi otići, a i klub bi ga se riješio, no zbog visoke cijene i slabe produktivnosti u zadnjih pola sezone, interes za njega gotovo pa je nestao. Milan i Juve raspitivali su se ljetos, Arsenal ga je dugo želio dovesti kao nasljednika Mesuta Ozila, željeli su ga posuditi, međutim nedavno su i oni odustali. Jedina preostala šansa mu je Sevilla, koja se navodno raspituje, međutim Lopetegui i društvo nemaju puno para za potrošiti, a Perezu i društvu ga se ne isplati posuđivati.

Christian Eriksen je Conteova noćna mora i obrnuto. Talijan Danca ne može vidjeti nacrtanog jer mu pije 7.500.000 eura godišnje s budžeta za plaće, a igra vrlo malo ili uopće ne. Jasno je kako je bivšem fantazisti Tottenhama vrijeme u Milanu odbrojano, PSG ga je i ranije imao na radaru, a sad je u gradu svjetlosti njegov bivši trener Mauricio Pochettino, koji je Eriksena označio kao jedno od mogućih pojačanja.

Divock Origi nekoliko puta bio je na izlaznim vratima Liverpoola jer se nikad nije nametnuo kao prva opcija kod Jurgena Kloppa, no zabio je gol u finalu LP-a za 2:0 protiv Spursa i taj ga je trenutak, pokazat će se, prokleo. Naime, njemačkog stratega taj je potez toliko oduševio da mu je odmah ponudio novi ugovor i često ga u intervjuima ističe kao „Liverpoolovu legendu“, međutim sve te lijepe riječi i geste Origiju ne znače ništa kad Klopp sastavlja momčad jer ga u tom slučaju gotovo redovito zaboravlja spomenuti. Zato je Origi odlučio otići, a Klopp je rekao kako mu neće stajati na putu dok god netko ponudi 24.000.000 eura. Kao moguća opcija spominje se Inter, ali puno je izglednije da će ostati na Otoku jer ga zovu Wolvesi. Oni, usput, imaju taj keš, Conte ga nema i morao bi izmišljati „toplu vodu“ da ga dovede pa je izvjesnije kako će se Redsi okrenuti poslovanju sa sunarodnjacima.

1609766120448-2020-01-22t151444z-935244361-rc23le9pzsda-rtrmadp-3-handball-euro

Učitaj još novosti