03. 01. 2021 - 19:34
Englezi tvrde: Već je poznat najveći transfer ljeta
907
Shares
Englezi tvrde: Već je poznat najveći transfer ljeta

Englezi tvrde: Već je poznat najveći transfer ljeta

03. 01. 2021 - 19:34
0
Shares

Manchester United će ovog ljeta sigurno prodati Paula Pogbu, piše Daily Mirror.

Francuz mjesecima odugovlači oko potpisa novog ugovora jer mu postojeći ističe za godinu i po. Kako stvari stoje, Pogba neće produžiti ugovor i na Old Traffordu su svjesni da ga moraju prodati na kraju ove sezone ako za njega žele izvući barem dio od 105 miliona funti koliko su ga platili Juventusu prije četiri godine.

Vremena su se promijenila i teško je očekivati da će dobiti i blizu tog iznosa. United je u oktobru aktivirao klauzulu u Pogbinom ugovoru te mu je automatski produžio ugovor za još jednu godinu nadajući se da će opet početi dobro igrati, što bi mu diglo cijenu. Tako je i bilo. Pogba je jedan od ključnih ljudi u Solskjaerovoj renesansi Unitedove ekipe i na Old Traffordu vjeruju da bi za njega ipak mogli dobiti dobru odštetu.

“Moramo naći način kako da ga izvučemo iz Manchestera. Njegovo vrijeme tamo je završilo”, rekao je nedavno Pogbin menadžer Mino Raiola.

Mirror piše da postoji nekoliko opcija za Pogbu. Real Madrid je i dalje zainteresovan, ali na Santiago Bernabeu su sljedećeg ljeta prioritet Kylian Mbappe i Erling Haland. Pogba je stara Zidaneova želja, no teško je za očekivati da će mu Florentino Perez dovesti i Mbappea i Pogbu u vrijeme kad Real pazi na svaki cent koji potroši.

Francuza želi i PSG koji će dolaskom Pochettina ponovno pokušati napasti evropski vrh, a Pogba je baš igrač kakav Parižanima nedostaje. Novac u PSG-u nije problem, ali francuski prvak ima taj problem da liga nije dovoljno atraktivna da bi privukla najveće zvijezde.

Nije tajna da bi Juventus rado vratio Pogbu, no Italijani bi taj transfer riješili putem nekakvih zamjena. Juventus bi navodno za Pogbu dao Paula Dybalu ili čak Cristiana Ronalda bude li za time potrebe.

Učitaj još novosti