03. 01. 2021 - 12:36
United sada želi Haalanda nakon što je ljetos "izbjegao...
907
Shares
United sada želi Haalanda nakon što je ljetos

United sada želi Haalanda nakon što je ljetos "izbjegao Borussijin metak"

03. 01. 2021 - 12:36
0
Shares

Manchester United pažnju okreće ka Erlingu Haalandu nakon što su "izbjegli metak" propustivši dovesti Jadona Sancha prošlog ljeta, piše britanski Mirror.

Ole Gunnar Solskjaer označio je engleskog krilnog napadača Sancha (20) metom broj 1 tokom prošlog prijelaznog roka.
Međutim, United ga nije uspio dovesti budući da je Borussia Dortmund držala cijenu oko 120 miliona eura.

Mirror sada tvrdi da čelnici Uniteda vjeruju kako su "izbjegli metak" propuštajući Sancha. Naime, reprezentativac Engleske se bori za formu ove sezone te nije uspio postići niti jedan pogodak na 11 utakmica Bundeslige upisavši samo tri asistencije.

Prošle sezone, Sancho je učestvovao u izvanredna 34 gola u samo 32 ligaške utakmice, postigavši 17 pogodaka i upisavši dodatnih 17 asistencija. Njegova odlična forma dovela je ljetos do žestokih pregovora između Uniteda i Dortmunda.

Velika s Old Trafforda nije dao formalnu ponudu prije roka koji su 10. augusta postavili Nijemci. A kada je United konačno ponudio, vjerovalo se da je mnogo niža od Dortmundovih traženih 120 miliona eura. Smatra se da je United licitirao s ponudom od oko 70 miliona eura, a ostatak naknade da bi plaćao u ratama.

Međutim, nakon što je interes za Sanchom splasnuo, vjeruje se da United razmišlja novac iskoristiti za kupovinu njegovog saigrača Haalanda. Prošlog januara Solskjaer je krenuo dovesti sunarodnjaka Haalanda s kojim je radio dok je bio mlađi u Moldeu.
Tada je iz RB Salzburga Haaland ipak preselio u Borussiju.

Također se često tvrdi da Real ima "usmeni dogovor" s Dortmundom da kupi Norvežanina u ljeto 2022. godine, a želi ga i Barcelona. Ipak, nesumnjivo United će žestoko krenuti po Haalanda (20) već ovog mjeseca s ogromnom ponudom.

Inače, Crvenim vragovima je posljednjih sezona nedostajao napadač budući da su Anthony Martial, Marcus Rashford i Mason Greenwood više pokazali kao dobra rješenja na krilnim pozicijama.

 

 

 

(Klix)

Učitaj još novosti