04. 01. 2021 - 16:27
KAKVO POJAČANJE ZA KRALJEVE Zidane već ove sedmice dobija...
907
Shares
KAKVO POJAČANJE ZA KRALJEVE Zidane već ove sedmice dobija pojačanje na kojem će mu zavidjeti apsolutno svi treneri u Evropi!

DAVID ALABA BI MOGAO U MADRID

KAKVO POJAČANJE ZA KRALJEVE Zidane već ove sedmice dobija pojačanje na kojem će mu zavidjeti apsolutno svi treneri u Evropi!

Sport.ba
04. 01. 2021 - 16:27
0
Shares

Real Madrid ne igra prema očekivanjima, a svi očekuju da Kraljevima mnogo bolje krene u 2021. godini. Pitanje je da li će do toga zaista i doći.

Sigurno je da je pred nama najzanimljiviji dio sezone, odnosno aktivnosti na fudbalskoj pijaci gdje je uvijek i više nego uzbudljivo.

Svakako da će ponajviše se pažnje preusmjeriti ka igračima koji imaju mogućnost pregovaranja s novim klubovima, a lista takvih je baš poprilična.

Naravno da se ime Davida Alabe ipak izdvaja od ostatka družine, prije svega jer je Austrijanac izuzetno polivalentan igrač i jedan od najboljih u Evropi trenutno.

Navodno je Barcelona ponajviše zagrizla za igrača Bayerna, koji je odbio unosan ugovor s njemačkim prvacima. A sve sa ciljem da uskoro nastupa u novoj sredini.

Međutim, čini se da Barca gubi polako utrku, a u igri su, prema tvrdnjama medija, bili i Chelsea, PSG i Manchester City. Sasvim neoekivano David se odlučio za Real Madrid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Alaba (@da_27)

Ključnu ulogu u transferu navodno je odigrao niko drugi do Zinedine Zidane, prvenstveno jer je lično uspostavio kontakt sa velikom zvijezdom Bayerna.

Alabi je predstavljena njegova uloga u budućnosti, a dodatni plus ‘Kraljevi’ su dobili onog momenta kada je bilo poznato da će mu isplaćivati oko 20 miliona godišnje.

Pojedini mediji prenose da će univerzalac Bavaraca već ove sedmice stići u najpopularniji španski grad na potpis ugovora. A sigurno je da će Real s njim biti mnogo, mnogo jači.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Alaba (@da_27)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti