19. 12. 2020 - 09:47
ROBERT LEVANDOVSKI NE ŽIVI KAO NORMALAN SVIJET, ZOVU GA...
907
Shares
ROBERT LEVANDOVSKI NE ŽIVI KAO NORMALAN SVIJET, ZOVU GA VANZEMALJAC ZBOG ČUDNIH NAVIKA:Smatra da mu donose uspjeh

ROBERT LEVANDOVSKI NE ŽIVI KAO NORMALAN SVIJET, ZOVU GA VANZEMALJAC ZBOG ČUDNIH NAVIKA:Smatra da mu donose uspjeh

19. 12. 2020 - 09:47
0
Shares

Godina na izmaku protekla je, kada je fudbal u pitanju, u znaku Roberta Levandovskog, jer je jedan od najboljih napadača današnjice, nakon mnogo postignutih golova, u konkurenciji za najboljeg "pobedio" Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Potpuno zasluženo je napadač minhenskog Bajerna poneo laskavo priznanje u 2020, prema izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

screenshot-17

Ova nagrada je kruna napornog rada, čovjeka koji je čitav život podredio najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Levandovski važi za fudbalera koji je i te kako posvećen svom poslu, pa je 32-godišnji napadač razvio i neke neobične rituale tokom karijere, koje obavlja pred mečeve, a u svemu mu pomaže i podržava ga supruga Ana.

O posvećenosti Levandosvskog svoejvremeno je govorio njegov tadašnji trener Pep Gvardiola, sa kojim je sarađivao u Minhenu.

- Taj tip razmišlja 24 sata o pravoj hrani, zdravom životu, redovnom spavanju i treninzima. On je nevjerovatan, rekao je tada trener Mančester sitija.

Pored rada na terenu, Levandovski se služi i dodatnim trikovima, za koje vjeruje da mu pomažu tokom utakmica. Njegovi rituali za finale Lige šampiona će početi vjerovatno tokom ručka, jer Poljak uvek jede dezert prije glavnog jela. U početku saigrači su se tome čudili, ali on to čini po savketu supruge Ane, koja je nekadšnja šampionka u karateu i strčnjak za ishranu.

Naime, prema njenim savejtima Poljak to čini, jer se slatka hrana brže vari, pa ovom metodom se ona miješa sa drugim grupama poput bjelančevina i ugljenih hidrata, te se masti lakše sagorijevaju.

Njegovi rituali se ne završavaju na ishrani, već se nastavljaju u svlačionici. Naime, Poljak uvijek prvo obuva lijevu, pa onda desnu kopačku. Takođe, spava samo na lijevoj strani kreveta, što mu je preporučio jedan stručnjak, jer navodno tako odmara desnu nogu, kojom je postigao pregršst golova tokom karijere.

Uz sve to, napadač Bajerna često radi i na kognotivnim sposobnostima pa vježba mozak kako bi mu koncentracija bila na visini.

Podsjetimo, Levandovski je u prethodnoj sezoni odigrao maestralno. Na 47 mečeva za Bavarce dao je čak 55 golova, od čega 15 na deset utakmica Lige šampiona, dok je 34 njih postigao u Bundesligi.

Sa Bajernom je u 2020. osvojio i prvenstvo Njemačke, i tamošnji Kup, i njemački Superkup, i Ligu šampiona, a i Superkup Evrope. Uz to, za reprezentaciju Poljske je igrao deset puta i šest puta matirao suparničke čuvare mreže.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti