19. 12. 2020 - 09:27
Casillas konačno objasnio zašto se posvađao s Mourinhom: Kriv...
907
Shares
Casillas konačno objasnio zašto se posvađao s Mourinhom: Kriv je El Clasico

Casillas konačno objasnio zašto se posvađao s Mourinhom: Kriv je El Clasico

19. 12. 2020 - 09:27
0
Shares

Iker Casillas je ljetos odlučio završiti svoju igračku karijeru i čini se konačno otvoriti dušu kako bi otkrio zašto je na ljeto 2015. godine napustio Real Madrid.

Za Casillasa je sve nizbrdo krenulo kada je Jose Mourinho izabran za trenera na ljeto 2010. godine. Portugalac je stigao nakon triplete s Interom i očekivalo se da će zaustaviti dominaciju Barcelone i vratiti Real Madrid na vrh.

screenshot-14

Međutim, Mourinho s Realom nije imao bajne rezultate, a od Barcelone je u prvom duelu doživio težak poraz od 5:0. Već tada je počeo da gubi konce, a Casillas je bio igrač koji je najviše ispaštao zbog toga jer ga je Mourinho uzeo "na zub".

"Nevjerovatno je koliko je bilo tenzija u El Clasicu tih godina. Barcelona je dominirala i mi smo htjeli da ih zaustavimo na sve načine. Ipak, bilo je stvari u kojima smo pretjerali, a posebno mi je zasmetalo kada je Mourinho bocnuo u oko Tita Vilanovu jer to nisu stvari koje treneri trebaju da rade", počeo je Casillas i nastavio.

"Kasnije smo igrali protiv Levantea nakon El Clasica i tada smo prestali da komuniciramo. Bili smo sami u svlačionici i on mi je govorio kako trebam biti više otvoren i iskren. Rekao sam mu da nije profesionalno da jedan trener bocne u oko drugog. On se naljutio, a neko iz PR službe kluba nas je smirivao i bilo mu je krivo što sam mu to rekao, ali takve stvari su zaista ružne i jedan trener to ne smije da radi. U sezoni 2012/13. odnosi su se pogrošali. Loše smo igrali, a on mi je stalno govorio da nisam u pravoj formi što je bila istina".

"Nekako je sve počelo oko Nove godine kada su rečene neke stvari. Zašto se nisam branio? Pa, ša sam trebao pretvoriti sve u cirkus? Možda sam trebao lično da razgovaram s njim i pitam u čemu je problem. Ali, onda me optužio da sam 'krtica' i da novinarima govorim šta se dešava u svlačionici što nije bila istina. Tada smo prestali pričati i postao sam žrtva jer sam šutio i nisam htio javno da govorim o tome. Jednog dana sam vidi navijače Reala i kada su mi oni počeli govoriti da sam kriv i izdajnik shvatio sam o čemu se radi. Eto, rekao sam konačno šta se dešavalo i nesumnjam da će i Jose da se oglasi".

Sport-ba/SportSport

Učitaj još novosti