04. 12. 2020 - 09:39
Sjećate li se Roystona Drenthea? Bio je Realov veliki promašaj...
907
Shares
Sjećate li se Roystona Drenthea? Bio je Realov veliki promašaj i propali talenat: Evo šta mu se desilo

Sjećate li se Roystona Drenthea? Bio je Realov veliki promašaj i propali talenat: Evo šta mu se desilo

04. 12. 2020 - 09:39
0
Shares

Nekad veliki nizozemski talent Royston Drenthe je bankrotirao, javljaju nizozemski mediji, koji su otkrili da je sud službeno proglasio bankrot u utorak prvog dana decembra.

Drenthe je kao 20-godišnjak prešao iz Feyenoorda u Real Madrid za 14 miliona eura. U to vrijeme bilo je to puno novca, pogotovo za tako mladog igrača – tog ljeta rekorder je bio Fernando Torres, koji je prešao u Liverpool za 38 miliona eura.

Ispostavilo se da je to bila jedina odšteta koju je iko ikad platio za Drenthea. Njegova karijera nije se razvijala kako se očekivalo, a danas s 33 godine igra za trećeligaša Kozakken Boys.

Kumovala je tome “luda glava” i nesportski život.

“Kad si igrač Reala, svašta ti se nudi. Madrid je prekrasan grad, puno je restorana, tuluma, lijepih djevojaka. A ti si mlad i igraš za Real, puno je iskušenja pred tobom”, otkrio je jednom uz dodatak da je često izlazio u tajnosti kako bi izbjegao disciplinske mjere.

Drenthe je živio poprilično raskalašeno, volio je luksuz i nije baš pazio na troškove. Jednom prilikom tako je izazvao skandal kada se snimao kako s prijateljem juri Ferrarijem i pije pivo.
 
Svojevremeno je priznao da je izgubio 3,5 miliona eura nakon igračke karijere, a čini se da je ta brojka danas kudikamo veća. Procjenjuje se da je kao igrač Reala imao platu oko tri miliona eura godišnje. Igrač Reala bio je pet godina, iako je većinu vremena proveo na posudbama.

Nakon kraja ozbilje nogometne karijere, pokušao je biti poduzetnik, reper i glumac. Nastupio je u hvaljenoj nizozemskoj krimi-seriji Mocro Maffia. Repersko ime mu je Roya2Faces.

61859411-royston-drenthe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli gol.hr (@golhr)

 

Učitaj još novosti