04. 12. 2020 - 09:12
Mourinho razočaran igrom svoga Tottenhama: Ništa nismo naučili
907
Shares
Mourinho razočaran igrom svoga Tottenhama: Ništa nismo naučili

Mourinho razočaran igrom svoga Tottenhama: Ništa nismo naučili

04. 12. 2020 - 09:12
0
Shares

Jose Mourinho održao je konferenciju za medije nakon remija svog Tottenhama i LASK-a u Linzu (3:3) u 5. kolu Europa lige.
 
Za domaćina su pogađali Michori (42’), Eggestein (84’) i Karamoko (90+3’), dok su za englesku momčad strijelci bili Bale (45+2’, penal), Son (56’) i Alli (87’, penal).

Tottenham je prošao u šesnaestinu finala Europa lige, a u posljednjem kolu igrat će za prvo mjesto protiv Antwerpa koji je plasman u nokaut-fazu izborio pobjedom nad Ludogoretsom (3:1).

Neki igrači nisu zadovoljili

Mourinho je u izjavi nakon utakmice kazao da nije sretan zbog predstave određenih igrača i da je jedino pozitivno to što su izborili plasman u šesnaestinu finala.

“Nismo dobro igrali, rezultat je bolji od onoga što smo pokazali. Drugo poluvrijeme bilo je bolje od prvog. Neki igrači su odigrali jako loše, a neki su odradili posao kako treba. Samo pozitivne stvari ću uzimati iz ove utakmice, a jedina pozitivna stvar je da smo se kvalificirali u sljedeću fazu i imamo šansu biti prvi ako pobijedimo Antwerp”, rekao je Mourinho pa dodao:
 
“Nismo naučili ništa novo iz ove utakmice. Znao sam i ranije da Europa liga neke igrače ne motivira dovoljno da daju sve od sebe, ali sam isto tako znao da su neki igrači temelj naše ekipe i da bez njih ne možemo ništa. To su igrači poput Sona i Hojbjerga, bez njih ne bismo napravili ništa protiv LASK-a.”

Podsjetimo,nogometaši Antwerpa prošli su u šesnaestinu finala Europa lige. Pobjedom 3:1 nad bugarskim Ludogorecom belgijski je klub došao do 12. boda i u posljednjem kolu odlučivat će s Tottenhamom o pobjedniku skupine.
 
“Moramo igrati kao što smo igrali na domaćem terenu svaku dosadašnju utakmicu u Europa ligi. Igrali smo s Maccabijem u play-offu te s Ludogorecom i LASK-om u grupi, svaki put je sve bilo u redu. Kad idemo na gostovanje, bio to Antwerp, Ludogorec ili Linz, kao da padnemo. Stadion, loše vrijeme, neka vrsta praznine uvuče se među igrače i onda nismo najbolji. Son i Hojbjerg su primjeri igrača kojima je svejedno gdje igraju, oni jednako vuku momčad”, rekao je Mourinho pa dodao:

“To je pitanje stava, imao sam sličnu situaciju u Manchester Unitedu kad smo izgubili dvije utakmice u grupnoj fazi, ali smo onda u nokaut-fazi bili bolji jer smo igrali protiv boljih protivnika. Naravno da želimo biti prvi u skupini, ali ne bojimo se ni protivnika koji će nas čekati ako budemo drugi. Ako se bojite takvih protivnika, onda nemate što tražiti u Europa ligi.”

Učitaj još novosti