01. 12. 2020 - 15:53
Diego Simeone je opet sve uspio iznenaditi
907
Shares
Diego Simeone je opet sve uspio iznenaditi

Diego Simeone je opet sve uspio iznenaditi

01. 12. 2020 - 15:53
0
Shares

Simeoneova momčad na kladionicama je prvi favorit Primere jer ima šest bodova više od Reala i utakmicu manje te devet više od Barcelone. 

Koeficijent da će Atletico osvojiti svoj prvi naslov nakon 2014. godine je oko 2.20, dok je koeficijent na Real i Barcelonu iznad 4. Što se to dogodilo u Madridu pa je Atletico od momčadi koja je prošle sezone zaostala 17 bodova za Realom postala prvi favorit za naslov prvaka?

screenshot-21

"Čini se da su brojne ozljede dovele do toga da je Simeone bio natjeran promijeniti formaciju iz svoje standardne 4-4-2 u 3-5-2. S tom formacijom Atletico je zaigrao u derbijima protiv Barcelone i Valencije i iz te dvije teške utakmice uzeo maksimalan broj bodova. I sve to bez Luisa Suareza koji je zaražen koronavirusom", piše Pereda.

"Igra s tri središnja braniča omogućila je Simeoneu čvrstoću u posljednjoj liniji gdje dominiraju Savić, Gimenez i Hermoso te veću slobodu Trippieru i Lodiju koji napadaju po bokovima. U fazi obrane, naravno, Atletico se brani s petoricom nazad. Koke, koji je u fenomenalnoj formi, zadužen je za distribuciju lopte u veznom redu, a uz njega je tu i neumorni dvojac Saul-Llorente koji sjajno koristi i najmanju priliku za utrčavanje iz drugog plana. Taj sustav omogućio je Atleticu dosad neviđenu kontrolu nad utakmicama."

Od promjene formacije zasad su najviše profitirali ofenzivci.

"Dosad su Felix i Lemar znali zabljesnuti s vremena na vrijeme. Sad u novom sustavu pokazuju magiju puno češće, sjajno se nadopunjavaju i puno su bitniji za igru momčadi nego ranije. I Atleticov nogomet je puno ofenzivniji. Felix, napadač plaćen 127 miliona eura, postigao je sedam golova uz tri asistencije, a Lemar napokon izgleda kao nogometaš od 72 miliona eura, koliko ga je Atletico platio Monacu. U novom sustavu dva najskuplja igrača u povijesti Atletica imaju potpuno slobodu na posljednjoj trećini terena i mogu pokazati sve što znaju."

U anketi Marce više od 75 posto čitatelja ocijenilo je sjajnim novi Simeoneov sustav, dok tek svaki deseti čitatelj smatra da je Atletico bolji u dosadašnjoj 4-4-2 formaciji. 

U devet utakmica španjolskog prvenstva Atletico je ostvario sedam pobjeda, postigao 19 golova i primio samo dva.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti