29. 11. 2020 - 13:16
NURKIĆ STIHOVIMA ODRUSIO KONAKOVIĆU: "Dino il' Dinokio, više...
907
Shares
NURKIĆ STIHOVIMA ODRUSIO KONAKOVIĆU:

NURKIĆ STIHOVIMA ODRUSIO KONAKOVIĆU: "Dino il' Dinokio, više nije važno..." KAD OVO VIDI...

29. 11. 2020 - 13:16
0
Shares

Odgovor u njegovom stilu

Jusuf Nurkić je poznat po tome da na pojedine situacije reaguje stihovima. 

Nurkić je prije nekoliko dana gostujući u emisiji BHT 1 kazao kako Elmedin Konaković nije prepoznao njegov talenat kada je imao 14 godina.

"U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokušao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba, Bosna, mislim da je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to" rekao je Nurkić.

Sve je to uznemirilo Konakovića koji je svoje odgovore dao prvo putem statusa na Facebooku, a zatim i u komentarima.

"Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević otkrio 2008. godine, a ja sam KK Bosna napustio 2007. godine. I nikada nisam bio predsjednik kluba, do 2007. godine sam bio direktor", napisao je Konaković.

Nakon ove objave Konaković se oglasio i u komentarima, te je ušao nešto dublje u sve to.

"Ne radi se vjerovatno o lapsusu. Ljut je Juka od kad smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, a nije se javio ljekarima ni direktoru. Ja sam tad bio predsjednik KSBiH. Druga je opcija da mu je menadžer Trnovčević rekao da ga je nudio, a to naravno nije istina. U mom vaktu sigurno nije."

"Hoće Juka (Jusuf Nurkić op.a.) da kaže da je u KK Bosni odlučivao predsjednik ko će od igrača igrati. Neni Markoviću, Zdovcu, Bajramoviću da neko bira igrače? Samiru Avdiću sportskom direktoru? Precjenjujete me realno - poručio je Konaković u jednom od komentara na društvenim mrežama."

"Nikada u KK Bosna niko osim trenera nije odlučivao ko je dobar, a ko ne. Nurkića menadžer nikada nije ni ponudio Bosni, to je notorna laž. Taj menadžer je iz BiH u Sloveniju u tom periodu odveo mnogo igrača, Nurkić je jedan od njih", naveo je Konaković.

Nurkić k'o Nurkić nije ostao dužan te je nekadašnjeg direktora KK Bosna "dočekao" stihovima na Instagramu.

"Dino il' Dinokio, više nije važno. Al' jedno je jasno, oko njega sve je lažno - napisao je Nurkić, te dodao:

128054138-291780498869366-7102959743837062064-n

"Ja sam ipak zahvalan za sva omalovažavanja jer su me napravili boljim čovjekom i vrhunskim sportistom."

 

Učitaj još novosti