28. 11. 2020 - 23:58
Omeragić progovorio o odnosima u reprezentaciji Švicarske
907
Shares
Omeragić progovorio o odnosima u reprezentaciji Švicarske

Omeragić progovorio o odnosima u reprezentaciji Švicarske

28. 11. 2020 - 23:58
0
Shares

Nesuđeni bosanskohercegovački reprezentativac Bećir Omeragić nedavno je debitovao za selekciju Švicarske u zvaničnom meču, te tako i oficijalno postao nedostupan za naš nacionalni tim.

Kako je istakao u razgovoru za švicarske medije, od prvog dana u reprezentaciji Švicarske mu je odlično, te da selektor Vladimir Petković daje šansu i mladim fudbalerima.

screenshot-19

- Od prvog dana u reprezentaciji osjetio sam da selektor Petković ne gleda mnogo ko se kako zove ili koliko ko ima godina. Oslanja se na one koji su mu potrebni u tom trenutku neovisno imam li 18, 25 ili 30 godina. Čak i tokom treninga, jasno mi je naglasio da sam tu zbog mojih predstava, rekao je Omeragić koji je debitovao za Švicarsku sa 18 godina.

U tom društvu su još Johann Vogel, Alain Sutter, Johan Vonlanthen, Breel Embolo, te sadašnji kapiten reprezentacije Granit Xhaka.

- Sretan sam što sam debitovao za reprezentaciju Švicarske sa 18 godina. Što se tiče zvijezda u reprezentaciji Švicarske, gledajmo to ovako. Oni su mi puno pomogli da ne budem nervozam. Kada imate nekoga poput Granita ispred vas kao što je bio slučaj protiv Hrvata, to vam daje mirnoću i stabilnost. Mogao sam i pogriješiti, ali oni bi bili tu da me isprave. Razgovarali su sa mnom i to mi je mnogo pomoglo, dodao je Omeragić.

Sport.ba/oslobođenje

Učitaj još novosti