22. 11. 2020 - 20:50
Španci osuli paljbu po Miralemu Pjaniću: “Messi ne može sve sam…”
907
Shares
Španci osuli paljbu po Miralemu Pjaniću: “Messi ne može sve sam…”

Španci osuli paljbu po Miralemu Pjaniću: “Messi ne može sve sam…”

22. 11. 2020 - 20:50
0
Shares


 
Barci je to već treći poraz u tek osam utakmica i pali su na deseto mjesto na tabeli te dodatno produbili i pogoršali već ionako turbulentno stanje u klubu.

Novu lošu partiju Barce analizirala je i madridska Marca koja smatra da je klub u ozbiljnom stanju šoka.

“Barca je bila dobra na otvaranju susreta, ali je zabrinjavajuće kako momčad nije bila u stanju reagirati nakon što je primila gol. Koemanova momčad nije ozbiljnije zaprijetila Oblaku u drugom poluvremenu, a to je alarmantni znak krize u koju je Barcelona upala.”

“No, najgore je tek došlo. Pique se ozlijedio, a nepotrebno je naglašavati koliko on znači ovoj momčadi. Igrači su bili prestrašeni nakon što je on izašao, a ni Koeman nije mogao ništa promijeniti. U utakmici u kojoj je mogla okrenuti tok sezone, Barcelona je igrala u velikom strahu”, piše tekstu Marce.

Najpopularniji sportski medij u Španiji se onda okrenuo pronalaženju krivaca za lošu predstavu Blaugrane, a jedan od njih je po njihovom mišljenju i Miralem Pjanić.

“Barcelona je ušla u jako opasno stanje šoka. Igrači od kojih se najviše očekuje nisu na nivou. Griezmann luta po terenu, Pjanić i De Jong nisu mogli odigrati jedno dodavanje, a Messi ne može sam.”

“Argentinac je vidno potresen svime što se događa oko njega, ali čak i takav je najbolji na terenu. Osim igračke krize, Barca je u golemim problemima s ozljedama. Fati se neće vratiti mjesecima, a sad nema ni Piquea čija ozljeda je također jako ozbiljna. Ne izgleda dobro i navijači su svjesni da bi ovo za njih mogla biti jako duga godina”, zaključuje Marca.

Ipak, mnogi se neće složiti sa ovim kritikama na račun Pjanića i De Jonga. Dva veznjaka Barce su bila među najbolje ocjenjenim igračima kluba.

Pjanić je za 83 minute provedene na terenu imao 81 dodir sa loptom, tačnost pasova 90% (61 od 68), jedno ključno dodavanje, jedan udarac, četiri oduzete lopte, ali i devet izgubljenih posjeda. Miralem je bio uspješniji u pet od sedam duela sa protivničkim igračima.

Što se tiče de Jonga, koji igra na istoj poziciji kao i Pjanić, on je za 90 minuta igre imao 89 dodira sa loptom, tačnost pasova 92% (73 od 79), četiri oduzete lopte te osam izgubljenih posjeda. Holandski fudbaler je bio uspješniji u sedam od devet duela sa igračima Atletica.

Portal Sofascore je Pjaniću dodijelio ocjenu 7.1 koliko je dobio i Leo Messi, dok je De Jong sa 7.4 najbolje ocijenjeni igrač Barce.

Učitaj još novosti