08. 11. 2020 - 15:26
WBA - TOTTENHAM 0:1 Kane u 88. minuti slomio Bilićevu momčad...
907
Shares
WBA - TOTTENHAM 0:1 Kane u 88. minuti slomio Bilićevu momčad nakon greške golmana

WBA - TOTTENHAM 0:1 Kane u 88. minuti slomio Bilićevu momčad nakon greške golmana

08. 11. 2020 - 15:26
0
Shares

Tottenham je u 8. kolu Premiershipa pobijedio WBA u gostima golom Harryja Kanea u 88. minuti.

Momčad Slavena Bilića, koja je i dalje bez pobjede u novoj sezoni, odlično se držala do same završnice, da bi gol primila nakon očajne reakcije svojega golmana.

Tottenham je u utakmicu ušao kao veliki favorit, ali to se u velikoj većini susreta uopće nije vidjelo. Bilićevi igrači potpuno su uštopali ubojiti Mourinhov trojac Son - Kane - Bale koji je prvi udarac u okvir gola uputio tek u 58. minuti utakmice.

WBA se odlično držao
Do tad i sve do gola WBA je bio, ako ništa drugo, ravnopravan protivnik Tottenhamu koji je u 13. minuti imao prvu i sve do Kaneova gola jedinu pravu šansu na utakmici. Kane je krasno proigrao Sona koji se pune tri sekunde namještao na udarac na osam, devet metara od gola i onda pucao u blok domaćih igrača.

Pet minuta kasnije Furlong je probio desnu stranu i odlično ubacio na peterac, ali Grant malo kasni na loptu i ona mu je od glave skliznula u gol aut. Najbliže golu u prvom dijelu WBA je bio u 26. minuti kad je Robinson prošao po lijevoj strani, prebacio Llorisa i na drugoj stativi tražio Granta. On bi se samo naklonio i spremio loptu u gol da se na gol liniji nije našao Dier koji je očistio loptu ispred napadača WBA-a.

Spursi su igrali s puno tehničkih pogrešaka i krivih dodavanja i West Brom se bez većih problema branio i povremeno zaprijetio Llorisu. Tottenham je u nastavku zaigrao nešto bolje i imao je period od 15-ak minuta sredinom drugog poluvremena kad je opasno stisnuo i u 67. minuti je morao povesti.

Johnstone je obranio udarac Reguilona, a lopta se odbila ravno na noge Lo Celsa koji u velikoj prilici sa sedam metara puca pokraj gola.

U dvije minute dvije velike šanse
Dvije minute kasnije WBA je trebao povesti. Gallagher je primio loptu na 23 metra od gola i odlično pucao, Lloris se nije ni pomaknuo, ali Spurse je spasila stativa. U 71. minuti Krovinović je ubacio iz kornera, a Lloris sjajnom reakcijom ispod grede izvadio udarac Furlonga. Lopta se odbila Grantu koji iskosa s tri metra u dobroj šansi puca pokraj gola. 

Mourinho je u 78. minuti u igru ubacio Carlosa Viniciusa i Lucasa Mouru te s četiri napadača krenuo po pobjedu. Pet minuta kasnije Reguilon je našao Carlosa Viniciusa koji odlično puca, ali Johnstone sjajnom reakcijom vadi loptu iz kuta.

No, sve dobro što je napravio na ovoj utakmici Sam Johnstone je upropastio u 88. minuti. Doherty je ubacio s desne strane, WBA-ov golman je potpuno nepotrebno izašao na vrh peterca i Kane ga je rutinski glavom prebacio za važnu pobjedu Spursa.

Bilićeva momčad odigrala je vjerojatno najbolju utakmicu u čitavoj sezoni, ali nije uspjela izbjeći poraz. Reprezentativnu pauzu ima da se pripremi za susret s Unitedom u sljedećem kolu, a onda Biliću slijede tri utakmice protiv Sheffielda, Crystal Palacea i Newcastlea u kojima će morati tražiti neke bodove.

Učitaj još novosti