29. 10. 2020 - 16:13
KAZNE ZA DERBI Partizan najgore prošao, po džepu udareni i...
907
Shares
KAZNE ZA DERBI Partizan najgore prošao, po džepu udareni i Zvezda i Terzić

KAZNE ZA DERBI Partizan najgore prošao, po džepu udareni i Zvezda i Terzić

29. 10. 2020 - 16:13
0
Shares

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je donijela odluke vezane za propuste na 163. "vječitom derbiju".

Prema saznanjima “Tanjuga”, FK Partizan je kažnjen sa milion dinara zbog slabe organizacije utakmice, nepoštovanja mjera iz COVID-19 protokola većeg broja lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine, kao i zlupotrebe novinarskih akreditacija.

Na visinu kazne je uticalo i to što je klub iz Humske već nekoliko puta zbog sličnih stvari kažnjavan u posljednje vrijeme.

Znatno manju sankciju dobila je Crvena zvezda koja će morati da plati 300.000 dinara zbog kršenja protokola COVID – 19, konkretno, na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Sankciju će osjetiti i generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić zbog komentarisanja suđenja u vrednosti od 200.000 dinara. On je međ uostalom posle utakmice rekao kako je glavni arbitar Novak Simović bio katastrofalan i da je sudio u korist rivala.

Postupak je u toku protiv Miloša Vazure, generalnog direktora crno-belih, takođe zbog izjava poslije utakmice na račun sudije Simovića, da je “dobio poziv na poluvremenu”.

Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave igrača FK Crvena zvezda Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potpredsjednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplinskog pravilinka FS Srbije.

Učitaj još novosti