29. 10. 2020 - 12:56
BRUTALNA PROZIVKA “Khabib je pobjegao od mene, ali..." Kad...
907
Shares
BRUTALNA PROZIVKA “Khabib je pobjegao od mene, ali...

BRUTALNA PROZIVKA “Khabib je pobjegao od mene, ali..." Kad Nurmagomedov ovo vidi

29. 10. 2020 - 12:56
0
Shares

U međuvremenu je Tony spreman boriti se za upražnjenu titulu i smatra kako bi se u toj borbi trebao boriti protiv Poiriera, svog nesuđenog protivnika koji nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uvjetima za okršaj na Fight Islandu.

Tony Ferguson ove je godine napravio najveću grešku karijere. Možda ne u tome što je prihvatio borbu protiv Justina Gaethjea, budući da je vjerovao u sebe, nego prije svega zbog toga što je samo tri sedmice ranije odradio probno skidanje kilograma. Zapravo, Ferguson je tim putem 70 kilograma imao na datum 18. april, kad se UFC 249 priredba prvobitno trebala održati. Iako je prozvao Gaethjea da napravi to isto, ovaj ga nije slijedio. Tri sedmice kasnije, Ferguson je u borbi izgledao neprepoznatljivo. Iako on niti jednom nije to probno skidanje kilograma spomenuo kao razlog lošeg nastupa, nema sumnje da mu je zbog toga tijelo bilo u puno lošijem stanju nego što bi bilo da se ponašao normalno. No, normalno je pojam koji rijetko dolazi uz osebujnog “El Cucuya”.
 
UFC 254 priredbu i posljednji nastup Khabiba Nurmagomedova pratio je od kuće. Trebao je biti u Abu Dhabiju, no borba protiv Dustina Poiriera nije se uspjela ostvariti, dok je Michaela Chandlera odbio iz razloga jer se nije složio s tim da pridošlica iz Bellatora bude plaćena bolje od njega. Tako je od kuće pratio i Khabibovo umirovljenje, za koje je na Submission radiju izjavio kako je pretpostavio da će se dogoditi, no da je svejedno gajio nadu u suprotno. Isto tako, ne vjeruje kako se tu radi o konačnoj odluci dagestanskog borca.

“Pretpostavio sam da će se umiroviti, to možete vidjeti u mojoj objavi. Ali Abdelaziz je odradio taj posao za njega. Zadržao ga je sigurnim, čuvao ga je od pravih i opasnih protivnika. To je posao jednog dobrog agenta. Iako smatram da je tip smeće, moram priznati da je napravio pametnu stvar za Khabiba. On me je izbjegao pod svaku cijenu. Uostalom, svi Rusi su izbjegli borbu protiv mene. To je sjajno. Ja sam radio svoj posao, a oni su bježali. Podvili su rep pod noge i pobjegli. No, moram mu čestitati na tome što je napravio. Neka sad ode odrađivati obiteljski posao, a ju ću biti tu kad se vrati. Nedostajat će mu ovo sigurno. Ja ga tako ovim putem prozivam i govorim mu da ću biti spreman kad se vrati.”

U međuvremenu je Tony spreman boriti se za upražnjenu titulu i smatra kako bi se u toj borbi trebao boriti protiv Poiriera, svog nesuđenog protivnika koji nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uvjetima za okršaj na Fight Islandu. No, nema li Poirier već gotovo ugovorenu borbu protiv Conora McGregora? Tony čini se tog nije svjestan ili smatra da se neće dogodoti.
 
“Ja sam zapravo prozvao sve u jednoj objavi, a Dustin je rekao može. Dakle, on se želi boriti za titulu protiv mene. Mislim da je u redu organizirati borbu za titulu između mene i njega. Gaethje je tek izgubio. Ja sam za to vrijeme pokušavao ostati smiren, pribran i posložen. Sad budite realni i dajte mi borbu za titulu, dajte mi moju priliku. Želite me gledati, a ja se želim boriti. Imam pojas, imam nagradu za borbu godine, trofej pobjednika Ultimate Fightera, nekoliko šampionskih prstenova, imam medalje i gomilu nagrada te američkih certifikata. Također, imam i certifikate koje sam dobio radi pomoći ljudima. Conor McGregor? On zaslužuje šansu boriti se, to je ono što zaslužuje. Kakva borba za titulu? Treba se boriti protiv nekoga iz Top 15 i tako vratiti svoju guzicu na posao. On ne pripada Top 5”, ljutito je objasnio.

U svakom slučaju, Tony se želi vratiti što prije. Porazom od Gaethjea prekinut je njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda, ali je isto tako pokazao neke slabosti te je to djelovalo i na njegovu reputaciju. Želi da ga fanovi ponovno gledaju kao najboljeg na svijetu. Što se tiče Khabiba, podržava njegovu odluku da ispuni želju majci, ali isto tako kaže da mu majka ne razmišlja na pravi način. Njegova porodica bi bila drugačijeg stava.

“Spreman sam boriti se za pojas, zato sam rekao da ću se više posvetiti medijima. Do sada nisam jer nisam imao razloga. Osim toga, nisam htio uplašiti i potjerati Khabiba. Na kraju, i bez toga sam ga natjerao na odlazak. No, svaka čast. Slobodno odjaši u suton sa svojom glupom kapom. Kad se vratiš, ja ću staviti svoju kapu za bejzbol protiv tvoje i odradit ćemo kulturnu razmjenu. On ima pravo napraviti što god želi, a ja se neću promijeniti jer nekoga više nema. Nastavljam svojim putem. Svaka čast što je odradio misiju za oca i sve što ide uz to. No, za razliku od njega, moja bi obitelj htjela da nastavim slijediti svoj san”, još je dodao El Cucuy, koji je zapravo samo jedan od pet kandidata za napad na titulu. U toj situaciji njegov poraz iz posljednje borbe mu je otežavajuća okolnost, neovisno o tome što je prije toga imao drugi najduži pobjednički niz u historiji ove kategorije.

(Fightsite.hr)

Učitaj još novosti