23. 10. 2020 - 09:10
Džeko dugo vremena ovako nešto nije čuo: Šta je trener Young...
907
Shares
Džeko dugo vremena ovako nešto nije čuo: Šta je trener Young Boysa rekao o Dijamantu?

Džeko dugo vremena ovako nešto nije čuo: Šta je trener Young Boysa rekao o Dijamantu?

23. 10. 2020 - 09:10
0
Shares

Trener Young Boysa je sipao hvalospjeve na račun Edina Džeke poslije meča u Švicarskoj.

Roma je večeras nakon preokreta savladala švicarske Young Boyse, a čovjek koji je preokrenuo meč u korist Rome bio je bh. reprezentativac Edin Džeko.
 
Trener Rome Fonseca odlučio se u ovom meču pružiti priliku igračima koji nisu u prvom planu, a to mu se itekako osvetilo u prvom poluvremenu.

Roma je igrala poprilično loše i bezidejno u prvom djelu meča, a u nastavak su ušli sa golom zaostatka.

Međutim, sve se to promijenilo ulaskom Edina Džeke u 59. minuti, a samo deset minuta poslije Dijamant je sjajno asistirao za 1:1, da bi u 74. minuti Roma je stigla do potpunog preokreta.
 
Trener Young Boysa Gerardo Seoane je nakon meča govorio o kapitenu Rome u superlativima, a Džeko već dugo vremena nije slušao ovakve hvalospjeve na svoj račun.

“Džeko i Mkhitaryan, ulaskom u igru, donijeli su razliku za Romu. Ostaje gorčina zbog poraza, jer smo primili naivne golove” – kazao je Seoane, a potom komplimentima zasuo kapitena Zmajeva:

“Kompletan je igrač, sposoban da dobro odigra svaku loptu. Iskusan je fudbaler, koji ima mnogo nastupa na ovom nivou, a to je ono što nama nedostaje. Tu je i njegova individualna kvaliteta, koja je donijela razliku na stranu Rome” – kazao je Seoane.

Učitaj još novosti