20. 10. 2020 - 22:55
Real je moćan klub: Slijede dvije velike transfer bombe
907
Shares
Real je moćan klub: Slijede  dvije velike transfer bombe

Real je moćan klub: Slijede dvije velike transfer bombe

20. 10. 2020 - 22:55
0
Shares

Real Madrid se očigledno i dalje pita za najveće transfere u svijetu fudbala.

Klubovi poput Manchester Cityja i Paris Saint Germaina na raspolaganju imaju mnogo više novca, ali ''kraljevski klub'' će, čini se, i narednog ljeta imati primat.

2342265-real-101-epa-domenench-castello-ls

A on se u ovom trenutku zove Kylian Mbappe, Francuz i dalje ne želi da produži ugovor sa PSG-om koji zbog toga namjerava da ga proda sljedeće godine.

Njegova želja da se pridruži ekipi Zinedine Zidana je jasna, pa će to sasvim sigurno otvoriti još jedan zanimljiv ''front'' za druge timove.

U pitanju je Erling Haaland.

Svima je jasno da će Norvežanin kad-tad napustiti Borussiju iz Dortmunda, i on se spominjao kao Realova želja, međutim u ovom trenutku nerealno je očekivati da će se Madriđani odlučiti za dva transfera u kojima bi mogli da potroše više od 250.000.000 eura za jedno ljeto, ne računajući visoke plate.

Tako se sada govori o klubovima iz Manchestera kao njegovoj narednoj destinaciji, City i United imaju novca, a 20-godišnji napadač bi volio da se, poput svog oca, oproba i u Premiershipu što će se sasvim izvjesno i desiti.

Haaland je pokazao da može da trese mreže i na najvećoj fudbalskoj sceni, u dresu Milionera je već postigao 21 gol na 24 meča, pa stoga i ne čudi veliko interesovanje praktično svih najvećih klubova u Evropi.

Ne i Reala, nadaju se najmoćniji evropski klubovi...

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti