16. 10. 2020 - 15:15
Iron Puki potpisao za jednu od najvećih svjetskih menadžerskih...
907
Shares
Iron Puki potpisao za jednu od najvećih svjetskih menadžerskih kompanija!

MTK GLOBAL

Iron Puki potpisao za jednu od najvećih svjetskih menadžerskih kompanija!

16. 10. 2020 - 15:15
0
Shares

Naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, potpisao je menadžerski ugovor sa jednom od najvećih svjetskih menadžment kompanija MTK GLOBAL, koja u svijetu boksa zastupa imena poput Tysona Furyja, Billyja Joe Saundersa i Josha Taylora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My first managerial contract with the strongest in the world MTK GLOBAL

A post shared by ☆IRON PUKI☆EDIN PUHALO (@iron.puki) on

Ovo je velika stvar za Iron Pukija, ali i za bh. profesionalni boks generalno, jer je Puki jedini bokser sa područja Balkana, koji ima menadžerski ugovor sa MTK GLOBAL.

"Drago mi je da je menadžerska agencija MTK GLOBAL prepoznala moj rad, trud i talenat za ovaj sport, a ponosan sam što smo potpisali ugovor. Uz mog promotora Redžu Dedeića i Kety Boxpromotion, koji mi je dosta pomogao da dođem na ovaj nivo, gdje sam sada, mislim da mogu napraviti još veće stvari. Sada sam kompletirao tim ljudi, koji brinu o mojoj karijeri i sa kojima mogu osvojiti svjetski tron. MTK GLOBAL ima ugovor sa ESPN-om i vjerovatno će moje naredne borbe dobiti mnogo više na značaju. Vjerujem da je ovo prekretnica u nastavku moje karijere", kaže Puki, koji 23. oktobra u Beogradu boksa meč karijere protiv Crnogorca Dilana Prašovića.

Pobjednik ovog meča stiče pravo obaveznog izazivača za naslov svjetskog prvaka u WBO Federaciji.

"Moja sljedeća prepreka je Dilan Prašović i iskreno se nadam da ga mogu pobijediti, jer jer sam odradio najbolje, najduže i najzahtijevnije, pripreme do sada. Unaprijedio sam svoju tehniku, ali i motoričke sposobnosti i funkcionalnu snagu i izdržljivost radom sa timom PFHSC i Adnanom Maljevićem. Pobjeda bi me dovela na mjesto broj jedan na listi izazivača i samim tim slijedeća borba bi bila za WBO svjetskog prvaka", riječi su Pukija, koji je već duže vrijeme evropski prvak WBO Federacije.

(Sport.ba/Klix.ba)

Učitaj još novosti