14. 10. 2020 - 13:08
JOVIĆ? ZIDAN JE ZABORAVIO JOVIĆA, ON JE ŽRTVA NOVE TRANSFER...
907
Shares
JOVIĆ? ZIDAN JE ZABORAVIO JOVIĆA, ON JE ŽRTVA NOVE TRANSFER BOMBE: REAL DOVODI HALANDA: Procurili svi detalji

JOVIĆ? ZIDAN JE ZABORAVIO JOVIĆA, ON JE ŽRTVA NOVE TRANSFER BOMBE: REAL DOVODI HALANDA: Procurili svi detalji

14. 10. 2020 - 13:08
0
Shares

Jedanaest golova na devet utakmica je učinak Erlinga Halanda na početku ove sezone, kako u reprezentaciji, tako i u Borusiji iz Dortmunda.

Mada se na meču protiv Srbije u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo nigdje nije vidio na terenu, Haland i dalje uživa u opštoj pomami za njegovim uslugama.

screenshot-5

Španska “Marka” javlja da su njegove partije (ponovo) upalile alarme u Real Madridu. “Marka” piše da je Real pratio Norvežanina još dok je ovaj igrao u Moldeu i prije nego je prešao u Salcburg i onda i za 20 miliona eura u Borusiju.
Međutim, niko u Realu nije mogao ni da sanja da će dvadesetogodišnji špic da napreduje toliko brzo i da će već pred ovu zimu opet biti na meti Madriđana.

Dva su osnovna razloga zašto ga nisu “pojurili” i ljetos. Prvo, jer je Haland sa klubom i svojim menadžerom Minom Rajolom dogovorio da ostane bar godinu dana u Borusiji, a onda i zbog pandemije korona virusa.

Korona nije smetala partijama Halanda, ali jeste finansijama Reala, a s obzirom na to kako Norvežanin igra, teško da će ga Borusija puštati jeftino.
Tu doduše, kako piše Telegraf, treba imati u vidu da Borusija ima otkupnu klauzulu od “svega” 75 miliona eura, što će biti podložno promijeni kroz novi ugovor, ako Haland nastaviti da daje golove kao na traci.

Madridski klub bi ga svakako dobio povoljnije nego drugi jer ima odlične odnose sa “Milionerima”, ali je pitanje kada će probati da ga dovede. Real u svakom slučaju ima “devetku” kao svoj prioritet, a Halanda kao želju za to mjesto.

Karimu Benzemi je potreban saigrač kao partner u napadu i njegova zamena za budućnost, a prema pisanju “Marke”, ni Luka Jović ni Marijano se ne uklapaju u tu sliku.
Štaviše, “Marka” tvrdi da je Zinedin Zidan Jovića stavio po strani. Ovo su iz kluba više puta demantovali tvrdeći da je Srbin zalog za budućnost.

Španci postavljaju pitanje da li je dolazak Halanda moguć zajedno sa dolaskom Kilijana Embapea i odgovor je gotovo sigurno negativan. Bar ne u istom prelaznom roku.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti