02. 10. 2020 - 21:58
GUARDIOLA SUROVO ISKREN: "Ovaj čovjek je bolji trener i od mene"
907
Shares
GUARDIOLA SUROVO ISKREN:

GUARDIOLA SUROVO ISKREN: "Ovaj čovjek je bolji trener i od mene"

02. 10. 2020 - 21:58
0
Shares

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola opisao je Marcela Bielsu kao "najautentičnijeg trenera" prije okršaja protiv Leeds Uniteda.

Guardiola je ranije izjavio da mu je najveća inspiracija bio pokojni Johan Cruyff, ali nije krio da mnogo cijeni Marcela Bielsu koji je također jedan od njegovih uzora.

Španski stručnjak se upoznao s Bielsom u Argentini prije nego što je počeo svoju trenersku karijeru u Barceloni. 

"On je vjerojatno osoba kojoj se najviše divim u nogometu - i kao treneru i kao osobi. On je najautentičniji trener gledajući način na koji vodi svoje momčadi. On je unikatan. Nitko ga ne može imitirati, to je nemoguće. Ne viđam ga često, ali kad god imam zadovoljstvo da provedem vrijeme s njim, to uvijek bude inspirirajuće", kazao je Guardiola.

Iako je cijenjen, Bielsa kroz trenersku karijeru nije osvojio mnogo trofeja. Dok je Guardiola osvojio osam naslova državnog prvaka u Njemačkoj, Engleskoj i Španjolskoj, dva naslova Lige prvaka i nacionalne kupove, Bielsin najveći uspjeh je zlato na Olimpijskim igrama 2004. godine kada je vodio Argentinu.

Sve do uvođenja Leedsa u Premiership njegov najveći klupski uspjeh bio je finale Europske lige s Athletic Bilbaom 2012. godine kada je s istim klubom igrao i finale španjolskog Kupa kralja. Oba finala je izgubio. Ipak, Guardiola ne smatra da se treneri trebaju mjeriti po trofejima.

"Vrijednost trenera ne ovisi o broju trofeja ili nagrada koje je osvojio. Moje momčadi su osvojile više trofeja nego njegove, ali u smislu znanja igre i drugih stvari, uključujući vođenje treninga, ja sam i dalje iza njega. Za Premiership je dobar poklon to što je on ovdje, jer uvijek je užitak gledati njegove momčadi. One su iskrene, uvijek žele napadati i proizvode dobar nogomet za navijače", kazao je Guardiola.

Susret između Leedsa i Manchester Cityja igra se sutra (subota) od 18:30.

(Index.hr)

Učitaj još novosti