01. 10. 2020 - 22:59
Arsenal nakon jedanaesteraca i briljantne partije Lena preko...
907
Shares
Arsenal nakon jedanaesteraca i briljantne partije Lena preko Liverpoola u četvrtfinale Liga kupa

ENGLESKA

Arsenal nakon jedanaesteraca i briljantne partije Lena preko Liverpoola u četvrtfinale Liga kupa

01. 10. 2020 - 22:59
0
Shares

U osmini finala Carabao kupa, odnosno engleskog Liga kupa, Arsenal je bio bolji od Liverpoola nakon jedanaesteraca rezultatom 4:3. U 90 minuta regularnog dijela nije bilo golova.

Momčadi su izišle u miješanim sastavima, tako je za Redse počeo Diogo Jota, ali i Takumi Minanimo, Harry Wilson, Marko Grujić, Curtis Jones te dva Williamsa.

Do prve dobre prilike stigao je Jota u 12. minuti, no pucao je pored vrata.

Sljedeća prijetnja dogodila se tek krajem poluvremena. Opet je u akciji Diogo Jota, puca glavom nakomn odličnog ubačaja, no Bernd Leno odlično brani taj pokušaj. U nastavku akcije još je bliže pogotku bio Minamino, a ovaj put je pokušaj odsjeo na gredi.

U 53. minuti Leno opet odlično reagira, ovaj put na udarac Virgila van Dijka. Samo sedam minuta kasnije Grujić ima veliku priliku. Pucao je s poludistance no Leno još jednom vrhunskom reakcijom čuva mrežu Topnika.

63. je minuta i opet je u akciji portugalska prinova iz Wolverhamptona, Diogo Jota. Pucao je oštro, no Leno je još jednom pokazao zašto je uspostavljen kao prvi izbor Arsenala na vratima ispred također odličnog Emiliana Martineza, koji je na kraju napustio London i otišao u Aston Villu.

Već nakon kornera ponovno prijeti Grujić. Pucao je opasno glavom, no opet je Leno bio na visini zadatka.

U 70. minuti prijeti Arsenal preko Roba Holdinga, no udarac glavom je ukrotio Adrian. No do kraja regularnog dijela nije bilo golova i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Svi su bili precizni do četvrte serije kad Adrian brani udarac s bijele točke Elnenyju, no Leno uzvraća obranom Origiju. U zadnjoj seriji precizni su bili Jones i Pepe te se ušlo u sudden death.

Tamo Leno odma brani odlično Wilsonu a priliku za donijeti pobjedu Topnicima imao je Willock. Uz malo poteškoća uspjeva progurati loptu ispod Adriana i Arsenal drugi put u nešto više od mjesec dana na jedanaesterce svladala Liverpool, nakon pobjede u Communiyt Shieldu.

Učitaj još novosti