30. 09. 2020 - 22:33
ENGLEZI GLEDAJU I NE VJERUJU SVOJIM OČIMA Alphonso Davis je...
907
Shares
ENGLEZI GLEDAJU I NE VJERUJU SVOJIM OČIMA Alphonso Davis je mala maca za njega: U Londonu se ukazao Usain Bolt

NEVJEROVATNE SCENE

ENGLEZI GLEDAJU I NE VJERUJU SVOJIM OČIMA Alphonso Davis je mala maca za njega: U Londonu se ukazao Usain Bolt

30. 09. 2020 - 22:33
0
Shares

Fudbalski klub Sarajevo sutra igra historijski meč protiv škotskog Celtica u Zenici. Bordo tim bi eventualnim trijumfom izborio grupnu fazu Evropske lige i tako ispisao historiju bh. fudbala.

Škotski velikan se ponajviše pribojava sjajnog Matijasa Fanima, koji spada u najbrže fudbalere svijeta. A upravo najbrži igrači su naša sljedeća tema.

Naime, Alphonso Davis oduševio je svijet nevjerovatnim sprintom u derbiju protiv Borussije Dortmund prije nekoliko mjeseci.

Kanađanin, na čijem dovođenju u Minhen je insistirao Hasan Salihamidžić, gotovo nestvarnim trkom stigao je sjajnog Erlinga Haalanda, a ubrzo ga je saigrač Thomas Muller prozvao "pticom trkačicom". 

Sada je jedan drugi igrač u prvom planu, sjajni Sergio Reguilon. On je ovog ljeta napustio Real Madrid i pojačao Tottenham, a sinoć je bio u centru pažnje.

U duelu Tottenhama i Chelseaja (Pijetlovi slavili nakon penala), pred kraja prvog poluvremena španski defanzivac je na nevjerovatan način stigao i oduzeo loptu Callum Hodson Odoiju.

Još impresivnije je ovo kada se zna da je ofanzivac Chelseaja izuzetno pokretljiv igrač, a Reguilon je dokazao zašto ga svrstavaju među najbolje bekove Evrope.

Učitaj još novosti