29. 09. 2020 - 14:25
NADA IPAK POSTOJI, PRVAK SE NE GASI KK Bosna uplatio...
907
Shares
NADA IPAK POSTOJI, PRVAK SE NE GASI KK Bosna uplatio kotizaciju za učešće u prvenstvu BiH

DA LI ĆE VELIKAN PREBRODITI BROJNE PROBLEME?!

NADA IPAK POSTOJI, PRVAK SE NE GASI KK Bosna uplatio kotizaciju za učešće u prvenstvu BiH

29. 09. 2020 - 14:25
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Košarkaški klub Bosna igrat će i ove sezone učestvovati u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Ajnadžić održao sastanak sa predsjednikom Košarkaškog kluba „Bosna-Royal“ Almirom Bradićem sa kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći Općine Centar ovom istaknutom košarkaškom klubu.

Naime, Općina Centar će u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva snositi troškove kotizacije za KK „Bosna-Royal“ za prvenstvo Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021., i to u omjeru Općina 60 posto, a Gradska uprava ostatak sredstava.

Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te izrazio spremnost da se Općina kao društveno odgovorna lokalna zajednica intenzivno uključi u rješavanje problema sa kojima se KK „Bosna“ suočava.

“Poznato nam je svima sa kakvim problemima ste se suočavali, i sa kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uljučiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče, jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnju koji će pored KK ‘Bosna’ i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja Bosne”, pojasnio je Ajnadžić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti