29. 09. 2020 - 10:37
ŠPANCI TVRDE Zidane je saopštio odluku koja Joviću teško pada:...
907
Shares
ŠPANCI TVRDE Zidane je saopštio odluku koja Joviću teško pada: Srbin do ponedjeljka u novom klubu, pojačat će ovog velikana

ROMA, INTER ILI MILAN?!

ŠPANCI TVRDE Zidane je saopštio odluku koja Joviću teško pada: Srbin do ponedjeljka u novom klubu, pojačat će ovog velikana

29. 09. 2020 - 10:37
0
Shares

Španska "Marca", neslužbeno Realovo glasilo, piše kako budućnost Luke Jovića na "Santiago Bernabeu" ovisi o tome šta će se dogoditi s Borjom Mayoralom, 23-godišnjim napadačem Levantea.

Naime, Roma je praktički već dovela Mayorala, no u posljednji trenutak došlo je do zastoja u pregovorima pa se u Realu nadaju kako se mogu uključiti u borbu 23-godišnjaka. U tom slučaju Real bi se riješio srpskog napadača kako bi stvorio prostor za Mayorala.

Neki drugi španski mediji tvrde da je Zinedine Zidane odobrio odlazak napadača rođenog u Bijeljini na posudbu. Srpski napadač u redovima Real Madrida mogao bi prijeći u Italiju prije ponedjeljka, kada završava prijelazni rok u većini zapadnoeuropskih liga. Tri su kluba najizglednija – Roma, Inter i Milan. I to tim redom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????????????????????

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

U igri je navodno bio i Manchester United, no Jović i Real su se dogovorili da mora prijeći u klub u kojem će imati osiguranu minutažu. Na "Old Traffordu" mu to ne bi mogli garantovati.

Roma slovi kao najveći favorit. Pregovori su otvoreni i trebali bi biti zaključeni do kraja sedmice. Najveći problem su četiri miliona koje Real traži u ime posudbe. Rimljani bi to malo reducirali, a Madriđani bi mogli pristati smanjiti potraživanja jer ionako im zarada nije u prvom planu.

Realova nakana je da revitalizira Jovićevu karijeru i dovede ga u optimalnu formu pa da se tek onda razmišlja o povratku na "Bernabeu" ili eventualnoj prodaji. Za to mu trebaju minute. U Romi bi ih mogao dobiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vacation ????

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

Inter nudi bolje finansijske uvjete, no pitanje je koliko bi Jović tamo igrao. Real je s Milanom već sarađivao po pitanju posudbi, Brahim Díaz je u redovima Rossonera, pa je moguće da podebljaju saradnju. 

Jović je stigao u Real u ljeto 2019. iz frankfurtskog Eintrachta za 60 miliona eura. Srpski napadač nije se proslavio. Prošle sezone postigao je samo dva gola u 27 nastupa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Important victory ✔???????? Finally, first of many ⚽️????????

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

U Frankfurt je stigao 2017. iz Benfice, prvo na posudbu, a zatim su ga Nijemci otkupili za sedam miliona eura. U dvije sezone u Njemačkoj postigao je 36 golova u 75 nastupa u svim natjecanjima, a u zvijezde ga je lansirao Niko Kovač.

Učitaj još novosti