28. 09. 2020 - 20:10
Kompletan remont: Barca prodala cijelu momčad zvijezda, ali...
907
Shares
Kompletan remont: Barca prodala cijelu momčad zvijezda, ali zaradila sitniš

Kompletan remont: Barca prodala cijelu momčad zvijezda, ali zaradila sitniš

28. 09. 2020 - 20:10
0
Shares

Ljeto 2020. godine ostat će mnogim navijačima Barcelone urezano u pamćenje, ali po ničemu dobrom – titulu prvaka uzeo je Real Madrid, u Ligi prvaka su „isprašeni“ od Bayerna u polufinalu (8:2), a na sve to stigla je odluka Lionela Messija da napusti klub.

Ipak, argentinski čarobnjak ostat će u klubu još barem godinu dana jer ne želi ulaziti u pravni proces protiv voljenog kluba, a ni City si ga ne može priuštiti ovog ljeta, ali stvar je vrlo jasna – predsjednik Josep Maria Bartomeu mora odstupiti nakon debakla, a za njim će otići cijela jedna momčad igrača, od kojih su polovica bili prvotimci i nositelji igre, dok je preostali dio mladih nogometaša koji su trebali biti zalog za budućnosti.

16011898955367

U prvom redu tu se ističu prodaje Ivana Rakitića, Arthura Mela, Artura Vidala, Nelsona Semeda i Luisa Suareza. Na hrvatskom reprezentativcu zaradit će osiguranih milijun i pol eura, što uz dodatne bonuse može narasti na sveukupnih 10 i pol milijuna. Arthur je prodan za 72 miliona, ali taj iznos „prebijen“ je kupnjom Miralema Pjanića za 60 miliona, tako da su u tom poslu utržili tek 12 miliona eura. Nadalje, čileanski veznjak koji je također bio standardan prošle sezone prepušten je Interu za samo milijun eura, dok bi Luis Suarez mogao klub napustiti čak i besplatno prema napisima Mundo Deportiva.

Jedini igrač na kojemu će Blaugrana upisati dobar profit jest Nelson Semedo koji će prijeći u Wolverhampton za 35 milijuna eura.

Što se ostalih igrača tiče, među otpisanima su davno zaboravljeni Arda Turan koji je dobio raskid ugovora i besplatno je potpisao za Galatasaray, a solidan novac uzeli su za Carlesa Pereza kojega je Roma platila 11 milijuna eura, dok je za Marca Cucurellu od Getafea dobila milijun manje.

To je sveukupno 79 i pol miliouna eura zarade na doista impresivna imena, a jedina nada za premašiti granicu od sto milijuna eura zarade preostaje im stoperski par Jean-Clair Todibo i Samuel Umtiti, a nisu otpisani ni odlasci Rafinhe i Matheusa, koji nisu u prvom planu kod Ronalda Koemana.

U svoje su redove dogovorili povratak Erica Garcije iz Manchester Citya, stoga je izvjestan odlazak obojice. Stariji Francuz ima problema s ozljedama i traži ogromnu plaću, tako da je pitanje što će s njim biti, dok za mladog Todiboa postoje ponude Benfice i Wolverhamptona, tako da bi na njemu mogli još zaraditi i prijeći iznos od sto milijuna eura zarade.

Dobar ili loš posao Katalonaca ovog ljeta, procijenite sami.

Učitaj još novosti