28. 09. 2020 - 12:49
BARCA JE POČELA SILOVITO, ALI SE NE ZAUSTAVLJA Veliko...
907
Shares
BARCA JE POČELA SILOVITO, ALI SE NE ZAUSTAVLJA Veliko pojačanje stiže na Nou Camp već danas, a tu su još dvojica: Ubojiti Zlatanov nasljednik na korak od dolaska!

PROMJENE U IGRAČKOM KADRU

BARCA JE POČELA SILOVITO, ALI SE NE ZAUSTAVLJA Veliko pojačanje stiže na Nou Camp već danas, a tu su još dvojica: Ubojiti Zlatanov nasljednik na korak od dolaska!

Sport.ba
28. 09. 2020 - 12:49
0
Shares

Bek Ajaxa Sergiño Dest danas će stići u Barcelonu i sutra potpisati ugovor s istoimenim španskim prvoligašem. Barcelona će Ajaxu za Desta platiti 20 miliona eura, a nakon što dovede beka, novi trener Barcelone Ronald Koeman još mora dovesti pojačanja na pozicijama stopera i napadača.

Što se tiče stopera top prioritet je niko drugi do Eric García. Dolazak Rúbena Diasa u Manchester City, koji je službeno najavljen kasno jučer, mogao bi približiti Erica Garcíju klubu, koji je odlučio ne obnoviti ugovor koji završava u junu 2021. godine, a želja mu je vratiti se u Barçu, klub iz kojeg je otišao u Manchester prije tri godine. Građani će Benfici isplatiti 68 miliona eura, a u suprotnom smjeru će Argentinac Nicolás Otamendi, koji nije bio u planovima Guardiole, za 15 miliona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great performance today????????????

A post shared by Eric Garcia Martret (@ericgm3) on

Tim potpisivanjem, uz već pristiglog Nathana Akéa i prisutnost Aymerica Laportea, engleski tim mogao bi biti prisiljen prodati ga kako bi spriječio njegov slobodan odlazak sljedećeg ljeta.
Namjera engleskog tima je dobiti 30 miliona za katalonskog braniča, brojke koje su daleko od onoga što je Barça spremna platiti.

Barcelona razmatra i dovođenje švedskog napadača Alexa Isaka iz Real Sociedada. Taj 21-godišnjak košta 22,5 miliona eura i jedan je od najboljih mladih napadača La Lige. Nazivaju ga već nasljednikom Zlatana Ibrahimovića, a njegovo dovođenje značilo bi i to da od dolaska Memphisa Depaya neće biti ništa...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eyez on the prize! @swemnt ????????

A post shared by Alexander Isak (@alex_isak) on

Što se tiče današnjih aktivnosti na transfer pijaci, izdvajamo sljedeće:

Njemački reprezentativac više nije u planovima Franka Lamparda u Chelseaju. Novinar Mirrora Darren Lewis potvrdio je kako su za Rüdigera zainteresirani brojni klubovi koje nije imenovao. Stoper Chelseaja prema Transfermarktu vrijedi 40 miliona eura, a na Stamford Bridgeu je od 2017., kada je stigao iz Rome.

Francuski RMC Sport javlja da je Lyon obavijestio Arsenal da za Houssema Aouara traži 50 miliona eura. Arsenal je za sad spreman ponuditi 40 miliona i još deset kroz bonuse, što bi trebalo biti dovoljno. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by Houssem Aouar (@houssem_aouar) on

Nakon dvije sezone provedene u Dinamu, Emil Dilaver je potpisao za turski Rizespor. Klub je potvrdio vijest na svojim službenim stranicama, a neslužbene informacije otkrivaju kako je Dinamo dobio odštetu od milion eura. Igrač je potpisao ugovor na tri godine.

Daily Mirror je objavio da bi Leeds već danas mogao potvrditi transfer Gyrana Kerka iz Utrechta. Odlični 24-godišnji Nizozemac može igrati na sve tri pozicije u napadu i prošle sezone upisao je 11 golova i 12 asistencija. Žele ga i Verona i Cagliari, ali ne mogu platiti 12 miliona eura koliko je Leeds ponudio.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti