26. 09. 2020 - 21:13
Wilander uporedio tenere s nogometašima: Đoković nije ni Messi...
907
Shares
Wilander uporedio tenere s nogometašima: Đoković nije ni Messi ni Ronaldo, ali je on...

Wilander uporedio tenere s nogometašima: Đoković nije ni Messi ni Ronaldo, ali je on...

26. 09. 2020 - 21:13
0
Shares

Mats Wilander je Novaka uporedio s Rogerom Federerom i već spomenutim kraljem zemlje Rafaelom Nadalom.

novak-djokovic-blowing-kisses-from-pa-752x428

"Rogera prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportaša. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je strastven. Mislim da je Novak uvijek bio... Što je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Je li dobar čovjek, tenisač s dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sada ima identitet temperamentnog igrača koji se nekada ne može kontrolirati u granicama pravila. Meni se to sviđa. Mislim da će se većini navijača to sviđati", kazao je bez zadrške Šveđanin koji je odmah dodatno objasnio svoj odgovor.

"Mislim da bi Đoković pobijedio Thiema, ali bi imao problema protiv njega. Nisam siguran da je Novak uživao na turniru, on voli igrati pred navijačima. Rafa bi bio zadovoljan i bez publike. On je više čovjek za borbu prsa u prsa. Federer bi se dobro snašao. Kod njega se sve svodi na njega samog i pogađanje dobrih udaraca, pokušaja da se taktički nadmudri protivnik, ali bez strasti i logike. Novak ima jednodimenzionalnu taktiku, mislim da mu to ponekad dosadi. Novak uživa igrati pred publikom, potrebni su mu navijači da bi prikazao najbolju igru."

"Rekao bih da je Federer poput Ronalda. Ne, možda ipak Nadal, Rafa je poput Ronalda. Messi je Federer, jako opušten, nevjerojatne vještine, a Neymar, možda je to Đoković. Nešto mlađi", zaključio je Wilander.

Sport.ba

 

Učitaj još novosti