26. 09. 2020 - 15:53
Rolan Garos, prvi dan - na terenima u Parizu veliki derbi...
907
Shares
Rolan Garos, prvi dan - na terenima u Parizu veliki derbi bivših grend slem šampiona!

Rolan Garos, prvi dan - na terenima u Parizu veliki derbi bivših grend slem šampiona!

26. 09. 2020 - 15:53
0
Shares

Rolan Garos, posljednji teniski grend slem u ovoj godini, počinje u nedjelju.

Tog dana će na pariskoj šljaci nastupiti dvoje naših tenisera.

U pitanju su Miomir Kecmanović i Nina Stojanović.

Između 17 i 18 sati, na teren "Simon Metju" izaći će Miomir Kecmanović i njegov rival, 12. nosilac, Dijego Švarcman.

Biće to njihov prvi takmičarski duel, a iako je Kecmanović već neko vrijeme među 40 najboljih na svijetu, Argentinac je ne samo iskusniji (a ima i sedam godina više, sa svojih 28), već je nedavno u Rimu pobijedio na šljaci i "kralja šljake", Rafaela Nadala, a potom sa Novakom Đokovićem igrao za titulu. Ipak, iako favorit, Švarcman će naspram sebe imati vrlo motivisanog 21-godišnjaka, koji je nedavno osvojio prvu titulu u karijeri i kao nekada najbolji junior svijeta voljan je i da na najvećoj sceni pokaže da nije tek tako harao planetom do prije godinu, dve, u konkurenciji vršnjaka.

Otprlike u isto vrijeme, na terenu broj 11, Nina Stojanović će igrati protiv Čehinje Barbore Krejičkove.

Stojanovićeva jeste bolje plasirana (91. na VTA listi, naspram 117. mesta koje zauzima njena suparnica), ali je Čehinja u svoju korist riješila dosad jedini međusobni meč.

Bilo je to u januaru ove godine, u Šenženu, kada je Krejčikova trijumfovala sa 6:4, 2:6, 7:5

Na glavnom, "Filip Šatrije" terenu, program otvaraju u 11 časova Siner i Godan, a potom će nastupiti Halep - Soribes Tormo, Kontaveit - Garsija, a u kasnom popodnevnom programu poslastica dana, derbi prvog kola između bivših grend slem šampiona, Stana Vavrinke i Endija Mareja.

Na terenu "Suzan Lenglen" igraju Azarenka i Kovinićeva, te Rodionov - Šardi, Konta - Gof i, na kraju programa, Aleksandar Zverev i Austrijanac Denis Novak.

Novak Đoković bi trebalo da zaigra u utorak, a tačan raspored njegovog dijela žreba organizatori bi trebalo da objave u večernjim satima u nedjelju.

Učitaj još novosti