26. 09. 2020 - 17:57
ON JE NAJBOGATIJI FUDBALER SVIJETA, IMA 45 PUTA VIŠE NOVCA OD...
907
Shares
ON JE NAJBOGATIJI FUDBALER SVIJETA, IMA 45 PUTA VIŠE NOVCA OD RONALDA I 50 PUTA VIŠE OD MESIJA: Napustio je Premijer ligu, objavljene nove informacije

ON JE NAJBOGATIJI FUDBALER SVIJETA, IMA 45 PUTA VIŠE NOVCA OD RONALDA I 50 PUTA VIŠE OD MESIJA: Napustio je Premijer ligu, objavljene nove informacije

26. 09. 2020 - 17:57
0
Shares

Na vrhu najbogatijih fudbalera na svijetu nalazi se momak za koga maltene niko nije čuo.

Nije u pitanju ni Kristijano Ronaldo koji je, prema Forbsu, postao prvi fudbaler koji je uspio da zaradi više od milijardu eura u karijeri, a nije ni Lionel Mesi, koji mu se nedavno na istoj toj listi pridružio kao "milijarder".

U pitanju je dojučerašnji član premijerligaša, Lester sitija, Faik Bolkijah.

screenshot-1

On ima ima 22 godine i kapetan je reprezentacije Bruneja. Tu već stvari postaju malo jasnije...

Otac mu je Džefri Bolkijah, princ Bruneja i rođak Hasanala Bolkiijaha, aktuelnog sultana Bruneja.

Mladi Faik Bolkijah je od 2016. godine bio u Lesteru, ali kako nije dobio priliku da zaigra za prvu ekipu, riješio je da promijeni sredinu.

Ozvaničio je transfer u Maritimo, portugalski klub.

Ranije je u Engleskoj igrao za omladinske ekipe Čelsija, a za selekciju Bruneja nastupio je na šest utakmica i postigao jedan pogodak. Ipak, to mu nije bilo dovoljno da se nametne stručnom štabu "lisica", pa za Lester nije odigrao nijedan meč u prvom timu.

screenshot-2

Nije mu pomoglo ni to što mu je Sultan Bruneja, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, testamentom ostavio 20 milijardi dolara.

Faik je, podsjetimo, rođen u Los Anđelesu i posjeduje američko državljanstvo. Kao dečkić je počeo da trenira u omladinskoj školi Sautemptona, pa se potom okušao u Arsenalu i Čelsiju. Čim je postao punoljetan - potpisao je trogodišnji ugovor sa Lesterom.

Kolikim bogatstvom ovaj momak raspolaže, možda najbolje svhedoči sledeće o njegovom ocu: Džefri je potrošio više od 12 milijardi eura za 15 godina. U jednom trenutku, on je mjesečno trošio oko 40 miliona eura na automobile, časovnike i penkala od bijelog zlata.

U svom vlasništvu, on je navodno imao 2.300 automobila.

screenshot-3

Ono što je još impresivnije, za svoj pedeseti rođendan, angažovao je Majkla Džeksona za privatni koncert, kada je izgradio čitav stadion za taj događaj. “Kralj popa” je tada zaradio 12,5 miliona britanskih funti, odnosno oko 13,5 miliona eura.

Za razliku od raskalašnog tate, Faik je skroman, razuman mladić koji voli fudbal i uživa u tome što radi.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti