25. 09. 2020 - 23:24
Jedan od najstarijih fudbalera Španske La Lige ima ponudu od...
907
Shares
Jedan od najstarijih fudbalera Španske La Lige ima ponudu od Chelsea

Joaquin Sanchez

Jedan od najstarijih fudbalera Španske La Lige ima ponudu od Chelsea

25. 09. 2020 - 23:24
0
Shares

Iako je u julu proslavio 39 godina, sjajni ofanzivac igra zaista fenomenalno i niko ne bi mogao ni naslutiti da se bliži petoj deceniji života.

Većinu karijere Joaquin je proveo u Betisu. Počeo je u omladinskoj školi tima iz Seville, a zatim je dres prvog tima nosio od 2000. do 2006. godine.

Igrao je zatim pet godina u Valenciji, po dvije u Malagi i Fiorentini, da bi se 2015. godine ponovo vratio u Betis, gdje je istinska ikona.

Joaquin je 2005. godine mogao napraviti veliki transfer u Chelsea. Sve je bilo spremno za sastanak sa Joseom Mourinhom, ali se španski fudbaler nije pojavio.

U razgovoru za Daily Mail otkrio je šta se dešavalo.

"Bili su u hotelu, a ja sam se upravo vratio iz Madrida sa snimanja reklame. Znao sam da ću ako odem na sastanak sa Mourinhom otići u Englesku i odlučio sam da ne odem. Kasnije sam imao priliku da razgovaram sa njim i izvinio sam mu se. Rekao mi je da sam bio prvi igrač koji ga je odbio", rekao je Joaquin.

Godinu dana kasnije Joaquin je prešao u Valenciju i ko zna šta bi bilo sa njegovom karijerom da je prihvatio ponudu Josea i Chelseaja.

(Sport.ba/SportSport.ba)

Učitaj još novosti