25. 09. 2020 - 13:14
Odbio je igrati za reprezentaciju BiH, a onda je uslijedio pakao
907
Shares
Odbio je igrati za reprezentaciju BiH, a onda je uslijedio pakao

Odbio je igrati za reprezentaciju BiH, a onda je uslijedio pakao

25. 09. 2020 - 13:14
0
Shares

U vrijeme kada je dobio poziv Roberta Prosinečkog, tadašnjeg selektora bh. reprezentacije, sve mu je išlo po planu, ali…

U vrijeme kada je dobio poziv Roberta Prosinečkog, tadašnjeg selektora bh. reprezentacije, Jozi Šimunoviću je sve išlo po planu.
 
Igrao je i imao zapaženu ulogu u velikom Celticu i činilo se kako njegova karijera ide uzlaznom putanjom.

Šimunović je prvobitno odlučio da će igrati za BiH, ali je promijenio mišljenje, te je odbio poziv Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Nakon toga Šimunović igra sve slabije i dobija sve manje prilika u škotskom klubu, a doživljava veliki šok kada saznaje da mu Celtic neće produžiti ugovor. Klub u kojem je proveo pet godina ga se jednostavno odrekao.

“Hvala Šimunoviću što je sve ove godine bio uz nas. Sjajan je momak, s njim smo proživjeli neke uistinu sretne trenutke. U našem je kolektivu igrao važnu ulogu, ne dvojim u to da će on i u nastavku karijere biti jednako uspješan, gdje god igrao” – riječi su menadžera bijelo-zelenih, Neila Lennona.
 
Šimunoviću nije išlo nakon odlaska iz Celtica, iako ima samo 26 godina nije bilo zainteresiranih klubova za njegov potpis te se dugo mučio da pronađe novi angažman.

Za profesionalnog fudbalera nema ništa gore od situacije u kojoj je bez kluba, a niko nije zainteresovan za tvoje usluge. Jozo je tako prošao pravi pakao, a čini se da je napokon pronašao novi angažman.

Mediji u hrvatskoj prenose da iz menadžerskih krugova stiže informacija da će Šimunović uskoro postati član Riječana.

Preostalo je navodno da još obavi liječničke preglede, te zatim i zvanično potpiše za tim s Rujevice.

Tako je napokon, nekada potencijalni bh. reprezentativac, našao novi klub, ali svima je jasno da je to korak nazad u karijeri koja je trebala biti puno bolja i uspješnija.

Učitaj još novosti