25. 09. 2020 - 12:45
MESI NAPRAVIO HAOS ZBOG SUAREZA: Evo šta se desilo u upravi...
907
Shares
MESI NAPRAVIO HAOS ZBOG SUAREZA: Evo šta se desilo u upravi Barse, NE PIŠE MU SE DOBRO

MESI NAPRAVIO HAOS ZBOG SUAREZA: Evo šta se desilo u upravi Barse, NE PIŠE MU SE DOBRO

25. 09. 2020 - 12:45
0
Shares

Leo Messi se oprostio od svog najboljeg prijatelja i najavio novu buru u Barceloni.

Luis Suarez je poslije šest nevjerovatnih sezona u Barceloni napustio Nou Camp i preselio se u redove velikog rivala – Atletico Madrida. Njegov odlazak posebno teško je pao Lionelu Messiju, koji je na Instagramu imao dirljiv oproštaj za svog prijatelja, koji najavljuje novu buru u Barci, pošto je žestoko isprozivao upravu kluba zbog načina na koji je postupila prema Urugvajcu.
 
Suarez je na kraju faktički otjeran iz Barcelone, a Atletico je jednog od najboljih napadača svijeta doveo bez obeštećenja, uz isplaćenih 6 miliona eura na račun Barce zbog određenih kauzula i bonusa.

Suarez je u Barceloni proveo šest godina i na 283 meča postigao je 198 golova, što ga čini trećim najboljim strijelcem u historiji kluba, koji se baš i nije proslavio opraštajućom porukom koja je glasila: “Barcelona se zahvaljuje Luisu Suarezu za posvećenost i izuzetnu želju, te mu želi sreću u nastavku karijere” – pisalo je na web stranici Barce.

Ovo je očigledno dodatno razbijesnilo Messija, koji je poručio da je Suarez zaslužio da ode dostojanstveno kao jedan od najboljih igrača u historiji kluba, a ne da ga klub “otjera kao psa”.

“Imao sam ideju, ali danas kada sam ušao u svlačionicu, ta karta je zaista pala. Koliko će teško biti što neću nastaviti da dijelim s tobom dan za danom, na terenu i van njega. Nedostajaćeš nam mnogo. Prošlo je mnogo godina, mnogo drugara, ručkova, večera… Mnoge stvari koje nikada neće biti zaboravljene, svaki dan zajedno.”

“Biće čudno vidjeti te u drugom dresu, i još više igrati protiv tebe. Zaslužio si da budeš otpušten za ono što jesi: Jedan od najvažnijih igrača u historiji kluba, koji je osvojio najvažnije stvari i u timu i indivudualno, a ne da te šutnu kao što su uradili. Ali, istina je da me u ovom trenutku, ništa ne iznenađuje.”

“Želim ti sve najbolje u novom izazovu. Mnogo te volim, mnogo te volim. Vidimo se uskoro, prijatelju” – poručio je Messi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

Objavu dijeli Leo Messi (@leomessi)

 

Učitaj još novosti