24. 09. 2020 - 23:43
BAVARCI POTVRDILI DOMINACIJU! Bajern posle produžetaka...
907
Shares
BAVARCI POTVRDILI DOMINACIJU! Bajern posle produžetaka savladao Sevlju i stao na KROV EVROPE! VIDEO

BAVARCI POTVRDILI DOMINACIJU! Bajern posle produžetaka savladao Sevlju i stao na KROV EVROPE! VIDEO

24. 09. 2020 - 23:43
0
Shares

Fudbaleri Bajerna iz Minhena osvojili su trofej Superkupa pošto su večeras u Budimpešti bili bolji posle produžetaka od ekipe Sevilje sa 2:1. 

Sevilla je povela golom Lucasa Ocamposa u 13. minuti iz jedanaesterca, kojeg je izborio Ivan Rakitić Alaba ga je srušio u kaznenom prostoru i dobio žuti karton, a siguran izvođač penala bio je  Ocampos. Nakon dugog zaleta mirno i precizno je savladao Neuera i to gledajući u jednom, a pucajući u drugom smjeru.

Za Bayern je izjednačio Leon Goretzka u 34. minuti. Bio je to jedan od onih slučajeva kada je priprema i asistencija za gol bila ljepša od samog gola.  Lewandowski je sačuvao loptu od čuvara te poslužio suigrača pravom piruetom. baletnim pokretom zavrtio se ispred suparnika i loptu poslužio Goretzki, koji lako zabija s desetak metara. 

Gol za pobjedu Bayerna i osvajanja kontinentalnog Superkupa donosi zamjena Javi Martinez pri kraju prvog produžetka. Sevilla loše čisti ubačaj iz kornera. Alaba prima loptu prsima i puca ljevicom. Golman Bounou u pokušaju boksanja odbija loptu do Martineza, koji s desetak metara zabija glavom, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. 

 

Učitaj još novosti