23. 09. 2020 - 23:22
Iz Barcelone u Atletico će doći DVA igrača za ČETIRI MILIONA EURA
907
Shares
Iz Barcelone u Atletico će doći DVA igrača za ČETIRI MILIONA EURA

Luis Suarez i Davida Villu

Iz Barcelone u Atletico će doći DVA igrača za ČETIRI MILIONA EURA

23. 09. 2020 - 23:22
0
Shares

Atletico Madrid će u narednim danima ozvaničiti transfer Luisa Suareza koji u ovaj klub stiže iz Barcelone.

Barca otpisala Urugvajca: Narednog ljeta dovodi jednog od najtraženijih  napadača Evrope | Novi.ba

Barcelona je odlučila da se riješi Luisa Suareza iako je on sigurno jedan od najboljih igrača ovog kluba. Urugvajac je imao ugovor na još godinu dana, ali mu je Ronald Koeman prije nekoliko sedmica poručio da više neće računati na njega.

Suarez je prvo htio da raskine ugovor i pređe u Juventus, ali Barca na to nije pristala. Nakon toga javio se Atletico Madrid koji je pristao da plati obeštećenje za Suareza, ali niko nije očekivao da će to biti samo dva miliona eura što je zaista nevjerovatno.

Mnogi vjeruju da je Barcelona mogla zaraditi barem 20 miliona eura na takvom napadaču, a na kraju su ga za dva miliona odlučili prodati direktnom rivalu za titulu u La Ligi.

Spain's Record Scorer David Villa Announces Retirement from Football |  SportPesa Scores & News - Kenya

(SportPesa News)

Međutim, nije prvi put da to čelnici katalonskog kluba rade. Atletico ih već drugi put "uzima" na istu foru jer su to uradili prije nekoliko godina s Davidom Villom. Tada je Villa iz Barcelone prešao u Atletico za samo 2.1 milion eura što je bio šok za sve.

No, cijena za Suareza je još veće iznenađenje jer je on za šest godina za Barcelonu zabio nevjerovatnih 198 golova. Sada će put Atletica i sigurno će imati veliku želju za osvetom već u prvom okršaju protiv Barcelone.

Čelnicima Atletica treba čestitati jer su u dva navrata uspjeli da ostvare nevjerovatne transfere i iz Barcelone dovedu nevjerovatne napadače poput Suareza i Ville za samo 4.1 milion eura.

(Sport.ba/SportSport.ba)

Učitaj još novosti