23. 09. 2020 - 14:46
Nastavljaju se užasni dani za Milika
907
Shares
Nastavljaju se užasni dani za Milika

Nastavljaju se užasni dani za Milika

23. 09. 2020 - 14:46
0
Shares

Arkadiusz Milik bio je nedavno u centru pažnje evropske javnosti.

Poljski napadač bio je na korak od potpisa za Romu. Trebao je na Olimpicu zamijeniti Edina Džeku, koji je imao dogovor sa Juventusom, ali na kraju je sve upropastio prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis.

screenshot-16

On je od Milika tražio da se odrekne određenih primanja. Kako nije dolazilo do dogovora, ubrzo je sav posao propao, Džeko je ostao u Romi, a Juventus je kupio Alvara Moratu.

Međutim, Napoli sada koči novi transfer 26-godišnjem poljskom napadaču. Tottenham, Newcastle, Fulham i Leeds pokazuju ogroman interes za njega, razgovori sa Spursima zakazani su večeras, no sve bi De Laurentiis mogao da upropasti.

"Postoji interes iz Englske, ali ako Napoli bude i dalje tražio 25 miliona eura, plus pet miliona u bonusima, onda će ostati u Napoliju. Njegova realna cijena je oko 20 miliona eura", rekao je jedan od ljudi koji pregovaraju o njegovom transferu Vincezno Morabito i dodaje:

"Drugi problem je taj što on vjeruje da može zarađivati pet miliona eura po sezoni. Englezi mu neće dati tu platu i oni su mu spremni ponuditi najviše 3.5 miliona eura. Njemu je obećana ranije plata u italijanskom timu od šest miliona eura, ali stvari su se promijenile."

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti