22. 09. 2020 - 19:31
SVAKA ČAST, TO JE VELIČINA: Svaki fudbaler Reala sa odrekao...
907
Shares
SVAKA ČAST, TO JE VELIČINA: Svaki fudbaler Reala sa odrekao MILION EURA da bi pomogao finansijski velikanu

SVAKA ČAST, TO JE VELIČINA: Svaki fudbaler Reala sa odrekao MILION EURA da bi pomogao finansijski velikanu

22. 09. 2020 - 19:31
0
Shares

Pandemija koronavirusa pokosila je svijet sporta finansijski, pa tako i svijet fudbala. Stradali su i najmoćniji i najveći, što vam dovoljno govori o razmjerama krize.

Ali, ako do sada možda nekako niste shvatili koliko je teško, biće vam jasno kad čujete podatak da su se igrači Real Madrida odricali primanja da bi pomogli klubu!

Šampion Španije je raznim prodajama zaradio oko 100 miliona eura u ovom prelaznom roku (nezvanični podaci), uštedio je smanjenjem plata, a budžet je dodatno rasteretio slanjem mnogo igrača na pozajmice.

Španski mediji pišu da se svaki igrač Reala odrekao bonusa u vrijednosti od oko milion eura kako bi pomogao klubu!

Prvotimci, predvođeni kapitenom Serhijom Ramosom, odlučili su da premiju za osvajanje Primjere, koje iznose 700 hiljada eura po igraču, kao i za Superkup, koji je 300 hiljada po fudbaleru,prenosi Mondo.

Tih 25 fudbalera koji su se odlučili na ovakav potez dali su taj novac klubu, koji je na ovaj način uštedio 25 miliona eura, što mu je pomoglo da pokrije sve gubitke i počne sa pozitivnim poslovanjem.

Nigdje se ne pominju imena osim Ramosa, tako da ne znamo da li je među njima Jović, koji je igrao Superkup u Saudijskoj Arabiji, a dobio je i medalju za prvaka Španije.

Učitaj još novosti