22. 09. 2020 - 17:11
SUAREZ PREVARIO CIJELI SVIJET, ZBOG OVOGA JE PROPAO TRANSFER U...
907
Shares
SUAREZ PREVARIO CIJELI SVIJET, ZBOG OVOGA JE PROPAO TRANSFER U JUVE: Policija mu za vratom!

SUAREZ PREVARIO CIJELI SVIJET, ZBOG OVOGA JE PROPAO TRANSFER U JUVE: Policija mu za vratom!

22. 09. 2020 - 17:11
0
Shares

Kako je javio čuveni italijanski novinar Fabricio Romano, Luis Suarez nije prešao iz Barselone u Juventus zbog toga što je varao na testu poznavanja italijanskog jezika.

Naime, on je zbog supruge, koja je Italijanka, poželio da u Juve stigne kao "domaći igrač", a ne stranac iz Južne Amerike, pa je u Peruđi polagao poznavanje italijanskog jezika. Prema navodima pomenutog novinara, uhvaćen je da je i prije testa posjedovao pitanja koja će mu biti postavljena.

"On ne zna ni riječ italijanskog. Ne zna da mijenja glagole po vremenima i rodovma, stalno priča u infinitivu. Da ga neki novinar pita nešto, pogubio se. Zarađuje deset miliona eura godišnje, morao bi da položi jedan ovakav ispit", prenio je Romano pisanje "Republike" o pomenutom skandalu, zbog kog je i lokalna policija otvorila istragu.

Usljed ovoga, Suarez je ostao bez angažmana u Juventusu, pa mu po svoj prilici slijedi selidba - u Atletiko.

Fabricio Romano tvrdi da je to "gotova stvar", ali se engleski mediji, pozivajući se na svoje izvore u Španiji, uzdržavaju od takve konstatacije, navodeći "da uprava Barselone, iako je Surez sve dogovorio sa Madriđanima, nije baš voljna da tako dobrog igrača - 'preda' tek tako velikom rivalu".

Suarez je, podsjetimo, u prve ozbiljnije probleme nedavno dospo kada je Ronald Kuman preuzeo FK Barselona i istog dana ga obavijestio da na njega ne računa.

Po aktuelnom ugovoru, slavni napadač, poznat i po onom ujedanju nesuđenog sunarodnika, Đorđa Kjelinija na meču Urugvaja i Italije na Mundijalu 2014, treba da zaradi 21,7 milion eura u narednih godinu dana. Druga najveća plata u klubu (Mesi dobija 30 miliona po sezoni) nije tek tako tu - urugvajski špic je treći na klupskoj listi strijelaca (od dolaska, 2014, dao je 198 golova na 283 utakmice), osvajač je Lige šampiona, po četiri prvenstva i Kupa Španije, svetskog klupskog prvenstva i UEFA Superkupa.

Međutim, Kuman ga, prosto "ne vidi u svojoj ekipi".

Kada je čuo za taj stav novog trenera, Luis Suarez je rekao upravi "Dobro, isplatite me onda, pa da se razilazimo", ali - čelnici na to nisu pristali, pa se sada traži rješenje koje bi zadovoljilo i golgetera, i sam klub.

Djelovalo je da će Juventus presjeći taj "gordijev čvor", no zbog varanja na testu, Suarez bi, ako ne bude morao da u Italiji odgovara za to djelo, karijeru uskoro mogao da nastavi u madridskom Atletiku.

Učitaj još novosti