19. 09. 2020 - 18:50
OTIŠAO 7.855 KILOMETARA OD RONALDA I JUVENTUSA! Gonzalo Iguain...
907
Shares
OTIŠAO 7.855 KILOMETARA OD RONALDA I JUVENTUSA! Gonzalo Iguain u skroz novom klubu, IZNENADIT ĆETE SE

OTIŠAO 7.855 KILOMETARA OD RONALDA I JUVENTUSA! Gonzalo Iguain u skroz novom klubu, IZNENADIT ĆETE SE

19. 09. 2020 - 18:50
0
Shares

Argentinski internacionalac Gonzalo Iguain novi je fudbaler Intera iz Majamija, koji ga je predstavio kao veliko pojačanje.

Iskusni 32-godišnjak na Floridu stiže kao slobodan igrač nakon što je dogovorio raskid saradnje sa Juventusom, a u novom klubu će ga dočekati doskorašnji saigrač Bleis Matuidi.

Vlasnik tima koji se takmiči u MLS ligi je legendarni Dejvid Bekam, sa kojim je Igurain takođe bio saigrač, u madridskog Realu.

screenshot-3

Od tada je promijenio nekoliko klubova, Napoli, Juventus, igrao na pozajmici za Milan i Čelsi i svuda postizao golove, pa se očekuje da sa tim nastavi i u Interu iz Majamija.

- Tražio sam novo iskustvo i došao u novu ligu i prekrasan grad. Osjećam se dobro i mislim da će ovo biti lijepo iskustvo u mom životu, rekao je Iguain.
Argentinac kaže da odavno prati MLS ligu jer njegov brat Federiko Iguain igra za Di-Si Junajted.

- Mnogo godina gledam MLS zbog brata Federika. Uvijek me je zanimala liga, gledao sam je s ljubavlju i poslije razgovora s bratom i porodicom mislim da je dobro vrijeme da dođem ovdje.

To "ovde" je 7.855 kilometara udaljeno od Torina, gdje je do ovog ljeta igrao.

screenshot-4

Inače, Iguain je svojevremenio bio jedan od najcjenjenijih napadača na svijetu, a kada je 2016. godine prešao iz Napolija u Juventus taj transfer je iznosio 80 miliona što je bio rekord u Italiji i tada treći najskuplji na svijetu.

U dresu "stare dame" on je postigao ukupno 66 golova, te nije u potpunosti opravdao očekivanja, a više minuta zbog jake konkurencije u Torinu pokušao je da pronađe na pozajmicama u Milanu i Čelsiju. 

Dolaskom Andree Pirla na mjesto trenera, koji je istakao da na njega ne računa, bilo je jasno je da Iguainova epizoda u Juventusu završena.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti