19. 09. 2020 - 09:12
Lakersi uvjerljivi na startu finala Zapada, Anthony Davis...
907
Shares
Lakersi uvjerljivi na startu finala Zapada, Anthony Davis zatrpao koš Nuggetsa

Lakersi uvjerljivi na startu finala Zapada, Anthony Davis zatrpao koš Nuggetsa

19. 09. 2020 - 09:12
0
Shares

Los Angeles Lakersi rutinski su pobijedili Denver Nuggetse 126:112 u prvoj utakmici finala Zapada NBA lige.

Za razliku od sugrađana Clippersa, koji su u više navrata ispuštali dvocifrenu prednost protiv Nuggetsa u prethodnoj seriji, Lakersi su preuzeli kontrolu nad utakmicom u drugoj četvrtini i održavali je do kraja.

Denver se uspio približiti na devet poena zaostatka sredinom treće četvrtine, ali Lakersi su odgovorili serijom 10:2. Do kraja susreta nije bilo drame.

LeBron James dirigovao je napadom Lakersa s 15 poena i 12 asistencija, a za zatrpavanje Denverovog obruča bio je zadužen Anthony Davis, koji je zabio 37 uz 10 skokova. Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 18, a Dwight Howard odigrao je odličnu rolu s klupe postigavši 13 poena i igrajući čvrstu odbranu na Nikoli Jokiću.

Nuggetsi nikako nisu uspjeli pronaći ritam, a Jokić i Jamal Murray predvodili su ga s po 21 poenom. Jokić je ostao na skromnom učinku i u drugim kategorijama – šest skokova i samo dvije asistencije.

Iako Denver ovaj put nije djelovao kao ekipa spremna na novu senzaciju, ne treba zaboraviti da je tako djelovao i na prvoj utakmici protiv Clippersa te da mu zaostatak u seriji ne znači previše jer je i protiv Utah Jazza i protiv Clippersa gubio 3:1 u seriji pa preokrenuo.

Druga utakmica igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak u 3 sata po našem vremenu.

 

Učitaj još novosti