17. 09. 2020 - 17:23
SVE JE VEĆ GOTOVO: Evo koliko će Tothem platiti Bejla DA LI JE...
907
Shares
SVE JE VEĆ GOTOVO: Evo koliko će Tothem platiti Bejla DA LI JE OVA CIFRA REALNA?

SVE JE VEĆ GOTOVO: Evo koliko će Tothem platiti Bejla DA LI JE OVA CIFRA REALNA?

17. 09. 2020 - 17:23
0
Shares

Gori Ostrvo, gori Severni London – Geret Bejl se vraća u Totenhem poslije sedam godina od odlaska u madridski Real u tada najskupljem transferu svih vremena!

Neki izvori tvrde da je Velšanin čak prošao ljekarske preglede, ipak oni pouzdaniji kažu da se čeka još dogovor klubova, ali da to neće biti problem.

Čekao se Mančester junajted, ali to je samo bila varka, jer Totenhem radi apsolutno sve da bi velškog ofanzivca doveo na supermoderni novi Vajt Hart Lejn. Izvori poput Sana tvrde da je Bejl već prošao ljekarske preglede, Dejli mejl pod vinjetom “ekskluzivno“ piše da je transfer već gotov i da se samo čeka njegovo ozvaničenje, dok Skaj sport ipak ide umjerenijim tonom sa informacijama da je Totenhem ipak “blizu da zatvori posao“. I to je formulacija kojoj mi u ovom trenutku najviše vjerujemo.

zalgiris01-ap-kamran-jebreili-1000x0

Nema dileme da će Geret Bejl karijeru nastaviti u klubu koji ga je izdigao u najveće zvijezde evropskog i svjetskog fudbala, jer advokati dva kluba završavaju papirologiju, dok se čelnici dva kluba dogovaraju oko završnih detalja transfera.

Totenhem za Bejla plaća ukupnu cijenu od 22.500.000 eura, što će biti novac za njegovu platu i troškove obeštećenja za jednogodišnju pozajmicu. Sa ili bez opcije otkupa, to još ostaje da vidimo.


Od te sume na Bejlovu platu ide 16.500.000 eura, što će ga učiniti daleko najskuplje plaćenim igračem u timu! Ta uloga trenutno pripada Hariju Kejnu s godišnjim primanjima tek nešto većim od 11.000.000 eura. Dok se stručnjaci pitaju koliko je rizičan Totenhemov posao sa Bejl, odnosno da li je Velšanin “istrošena sila i pobjednik željan dokazivanja“, s ovim detaljima postaje ipak jasno da će povratnik u redove Pevaca morati da opravda svaki cent jer u klubu nikada niko nije imao ni približno tako visoka primanja.

Nije tajna da Real Madrid i Totenhem godinama imaju dobre poslovne odnose preko vodećih ljudi Florentina Pereza i Danijela Levija, pa su obojica direktno uključeni u pregovorima za oba transfera i očekuje se da će sve biti ozvaničeno najkasnije do kraja sedmice.

Učitaj još novosti